Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Döntöttek! Kinyitnak a kocsmák, éttermek, mozik a szomszédban!

Ausztria jövő hét hétfőn feloldja a szigorú korlátozásokat és helyette este 8-tól reggel 6-ig tartó éjszakai kijárási tilalmat vezet be, írja a Reuters.

A Sebastian Kurz osztrák kancellár által ismertetett döntés értelmében kinyithat minden nem létfontosságú üzlet és az iskolák is annak ellenére, hogy a fertőzöttek száma magasabb, mint amit a kormány ideálisnak tekint. Nem létfontosságú üzletnek minősülnek a fodrászatok, ugyanakkor az éttermek, bárok továbbra is zárva tartanak.

Az epidemiológiai probléma egyértelmű. A legbiztonságosabb út az lenne, ha maradna a karantén. De tudjuk, hogy a gyerekeknek vissza kell menniük az iskolákba és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a munkanélküliségi rátát a lehető legalacsonyabban tartsuk. És ott van a szociális és pszichológiai hatása a járványnak, amit figyelembe kell vennünk

– jelentette be Kurz, miután tudósokkal, kormányzókkal és az ellenzéki pártok vezetőivel tárgyalt.

KAPCSOLÓDÓ
Ez aztán az átverés! Élt a hitelmoratóriummal egy budapesti nő, most 1,4 milliója bánja

Személyes oktatáson csak azok a diákok vehetnek majd részt, akik negatív tesztet produkálnak, a többiek online csatlakozhatnak az órákhoz.

Az üzletekben csak FFP2 típusú maszkban lehet majd tartózkodni. Ez már most is kötelező a tömegközlekedési eszközökön és a létfontosságú boltokban.

Kinyithatnak továbbá a múzeumok, a galériák és az állatkertek is.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként sokáig laboratóriumként tekintett Ausztriára, de jelen állás szerint Magyarországon március 1-ig biztos maradnak a korlátozások.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!