Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

TÜNTETÉS ÉLŐ: Fejenként 500 ezres bírságot kaptak tegnap, ennek ellenére ma is tüntetnek

Hétfőn ismét összegyűlt 2-300 ember a Hősök terén, hogy a járványügyi intézkedések, többek között a vendéglátóhelyek kényszerű bezárása ellen tiltakozzanak. A demonstrációt ismét a Le az Adók 75%-ával Párt szervezte, annak ellenére, hogy a szervezőket fejenként 500 ezer, összesen 1,5 millió forintra büntették. A tüntetésen megjelenteket a vasárnapinál is gyorsabban kezdték el igazoltatni a rendőrök.

Ecsenyi Áron, a mikropárt vezetője egy megafont adott körbe a tömegben, hogy mindenki elmondhassa a saját problémáit. A szervező nyilvános vitára hívta ki Bede Zsoltot, és az Origo egyik munkatársát, mert szerinte inkorrektül számoltak be a vasárnapi eseményről.

MOHOS MÁRTON / 24.HU

Miközben a rendőrök igazoltatnak, és igyekeznek mindenkit elküldeni arra hivatkozva, hogy a járványhelyzetben gyülekezéssel szabálysértést követnek, többen ülve tiltakoznak ez ellen, és a megafonba is folyamatosan beszélnek a vendéglátósok nehéz helyzetéről, és a kormányzati intézkedések hiányáról.

Mindannyiunk élete számít

– mondta Ecsenyi Áron, amit tapssal jutalmaztak.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy Körtvélyessy Csaba tragikus körülmények között koronavírusban MEGHALT!

A szervező bejelentette, hogy vasárnap a Parlament előtt fognak tüntetni. Azt mondta, hogy tartsanak ki, akik már demonstrálnak, és azzal biztatta őket, hogy sokan fognak még hozzájuk csatlakozni.

A helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint a tüntetésen egy idő után a szervezetlenség és a koncepciótlanság uralkodott el: elmondása szerint a résztvevők közül többen egymást kezdték kritizálni.

Forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!