Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

NÉZD MEG A NYELVED! Ha ezt látod lehet, hogy koronavírus fertőzött vagy!

Kutatók szerint a nyelven végbemenő változások is utalhatnak rá, hogy a páciens elkapta a koronavírust.

A megduzzadt vagy foltos nyelv is árulkodó jele lehet a koronavírus-fertőzöttségnek – állítja egy új kutatás.

Spanyol kutatók egy madridi kórház 666 Covid-páciensét vizsgálták meg, akik enyhe vagy közepes tüdőgyulladással kerültek az intézménybe. A tudósok azt találták, hogy négyből egy embernek duzzadt volt a nyelve vagy foltok jelentek meg rajta.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

Azok a páciensek, akiknél megjelentek a nyelvi elváltozások, gyakran ízvesztésre is panaszkodtak, de voltak, akik “csak” égő érzést tapasztaltak a szájukban.

A nyelv elváltozása a legtöbb esetben ugyanazzal a tünetekkel járt: kisebb sebek, duzzanatok, vagy dudorok jelentek meg rajta.

A kutatók kimondottan kevés adattal tudtak dolgozni, ami érthető, hiszen minél kevesebb időt igyekeztek eltölteni a fertőző páciensek közelében. Így például az sem tisztázott, hogy a nyelv elváltozása vajon a tünetmentes betegeknél is előfordulhat-e.

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE: Nyitnak az éttermek, kocsmák és az iskolák! ITT VANNAK A RÉSZLETEK:

Egy másik tudóscsapat szerint érdemes lehet a lábat is megvizsgálni, amikor a koronavírus-fertőzés tünetei után kutatnak az orvosok.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!