Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Lazításra számít mindenki! Pedig úgy néz ki épp az ellenkezője: SZIGORÍTÁSOK VÁRHATÓAK ITT…

A forgatókönyvek között szerepel a jelenlegi helyzet megtartásától a nagyon szigorú karanténig több lehetőség – mondta a kormányszóvivő.

A döntés meghozatalához Emmanuel Macron államfő további elemzéseket kért a lehetséges forgatókönyvekről és azok hatásairól, de a jelenlegi helyzet fenntartása kevésbé tűnik valószínűnek – hangsúlyozta Gabriel Attal.

A kijárási tilalomnak a kormányszóvivő szerint relatív hatása van, ami valós, de jelenleg nem elégséges, mert bár lassítja a vírus terjedését, de nem elég gyorsan, miközben a korábbinál fertőzőbb variánsok egyre nagyobb mértékben terjednek az országban.

A nagyon fertőző brit variáns aránya a párizsi régióban január 11. és 22. között 9,4 százalék volt a párizsi közkórházak igazgatóságának tanulmánya szerint, s emiatt nagyon jelentős ismét a betegfelvétel a kórházakban.

A kormány a következő napokban egyeztet a parlamenttel és a szakszervezetekkel a lehetséges megoldásokról.

A kormányszóvivő elismerte – s ezzel magyarázható a kormányzati óvatosság -, hogy a franciák belefáradtak az egészségügyi helyzet miatti korlátozásokba.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Kiderültek a dolgok! Nincsenek jó híreink, a vírus továbbra is sakkban tartja az országot! ERRŐL TUDNOD KELL:

Az Elabe közvélemény-kutatóintézetnek a BFM hírtévében szerdán közzétett felmérése szerint a franciák 52 százaléka nem támogat egy újabb olyan szigorú lezárást, mint milyen a tavaszi volt, a valamivel enyhébb, novemberi változatot viszont a többség, 52 százalék elfogadná.

Tavasszal a franciák 93 százaléka értett egyet a lezárással, ősszel pedig 67 százalékos volt az arány.

Franciaországban október 29-től hat hétig volt érvényben második alkalommal általános karantén, amelyet december közepén este 8 órakor kezdődő éjszakai kijárási tilalom váltott fel. Ennek kezdetét tíz nappal ezelőtt délután 6 órára hozta előre a kormány.

Nincs többé konszenzus a karantén körül, Franciaország megosztott

– mondta a kutatást vezető Bernard Sananes.

Nem szabad elfelejteni, hogy a konszenzus megvolt és nagyon stabil volt. Mindannyiunkat meglepett, hogy a franciák az első karantén alatt mennyire elfogadták ezt az intézkedést

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ
Bódi Sylvi: "Az orvos azt mondta, fél évem, maximum 9 hónapom van hátra"

Jóllehet a járványhelyzet romlást mutat, de nem olyan látványos és ugrásszerű módon, mint a korábbi lezárások előtt, a napi esetszám heti átlagban 20 ezer körül stagnál, az elmúlt 24 órában 26 916 új estet jelentettek.

A kórházi betegfelvétel egy héttel ezelőtt kezdett emelkedni, átlagosan napi 2 ezer, a kórházakban jelenleg 27 169 fertőzöttet ápolnak, 128-cal többet, mint kedden, akik közül már több mint 3 ezren vannak intenzív osztályon, ami a kritikus szintet jelenti. A súlyos betegek száma az elmúlt 24 órában 26-tal nőtt, jelenleg 3107.

A járvány kezdete óta Franciaországban 74 456-an vesztették életüket, az elmúlt 24 órában 350-en, a beoltottak száma 1,2 millió.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!