Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

ELJÖTT A PILLANAT! BUDAPEST adhat otthon az Olimpiának! Hatalmas siker ez a városnak!

A bizottság feladata az lesz, hogy megvizsgálják, lehetséges-e, illetve érdemes-e Budapestnek megfontolni azt, hogy beadja a 2032-es nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatát.

A Budapest 2032 Bizottság létrehozásáról döntött a Magyar Olimpiai Bizottság január 27-i ülésén. A testület vezetőjének Szalay-Berzeviczy Attilát választották. A bizottság létrehozásáról, valamint elnöke és tagjainak megválasztásáról a MOB elnöksége egyhangúan döntött – olvasható a bizottság hivatalos honlapján.

„2021-ben egy olyan évhez érkeztünk, amikor kijelenthető, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nem végezné jól a feladatát, ha nem foglalkozna komolyan a 2032-es olimpia megpályázását és megrendezését megelőző kérdésekkel, ne állítana fel erre vonatkozóan egy csapatot, és ne tenne lépéseket arra vonatkozóan, hogy az ügyet és annak feltételrendszerét szervezeti keretein belül alaposan megvizsgálja.

Az eddigi tapasztalatok alapján az várható, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hét évvel korábban, azaz 2025-ben dönt a 2032-es helyszínről, tehát a pályázó városoknak jelen rend szerint, legkésőbb 2023-ban jelezniük kell pályázati szándékukat” – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ
Összeomlott az orvosi diagnózis hallatán Kasza Tibi !Tibi szinte sokkot kapott, amikor orvosa közölte vele a szomorú hírt!

Szalay-Berzeviczy Attila elmagyarázta, hogy

a bizottság feladata az lesz, hogy megvizsgálják, lehetséges-e, illetve érdemes-e Budapestnek megfontolni azt, hogy beadja a 2032-es nyári olimpia megrendezésére vonatkozó pályázatát.

“Egy minden részletre kiterjedő megvalósíthatósági és makrogazdasági hatástanulmány elkészítése és bemutatása a fő feladat, ami egy másfél éves komplex folyamat lesz, amiben a korábbi pályázatok minden elemét újra kell gondolni. Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést, hogy ’mit tudunk, és az mire elég’” – mondta a testület megválasztott elnöke.

Vékássy Bálint főtitkár hozzátette, hogy egy pontos és megbízható tanulmány elkészítéséhez szükség lesz az állami és az önkormányzati szervektől kapott adatokra, információkra. Ha a pályázás kilátásai pozitív eredménnyel kecsegtetnek, úgyis kiterjedt társadalmi vitára lesz szükség, hiszen egy olimpia és a paralimpia megrendezése a teljes országot hét éven át megmozgató nemzetgazdasági vállalkozás, amihez természetesen állami garanciára is szükség van.

hirdetés

A Budapest 2032 Bizottság tagjai

KAPCSOLÓDÓ
BOTRÁNY A PARLAMENTBEN: Jakab durván nekiment Orbánnak – "Gyáva miniszterelnöknek nincs hazája. Akkor sem, ha lopni akar egyet"

Elnök: Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke.

Tagok:

• Balogh Gabriella, a Portfolio Csoport igazgatósági tagja;

• Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója;

• Lantos Csaba, a MET Csoport igazgatóságának elnöke;

• Nyúl Sándor, a Gránit Bank felügyelő bizottságának elnöke;

• Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója;

• Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója

• Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A bizottság MOB-elnökség által delegált összekötője dr. Kovács Antal.

Az újkori olimpiai mozgalom időszakában a magyarországi olimpiarendezés ötlete, Budapest mint lehetséges házigazda eddig tíz alkalommal vetődött fel (1896, 1916, 1920, 1936, 1940, 1944, 1960, 2012, 2020 és 2024).

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!