Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ismét bevezetik az idősek vásárlási sávját?! Válaszolt az illetékes az ügyben!

A környező országokban, valamint Európa legtöbb államában jelenleg a koronavírus 3. hullámával küzdenek, itthon viszont csökken a fertőzöttek és a halálozások száma is.

A jelenlegi járványügyi intézkedések március1-jéig vannak hatályban, a kormány két hét múlva fogja ezeket felülvizsgálni, de amíg a koronavírus terjedésében lényeges csökkenés nem tapasztalható, vagy amíg a tömeges oltás el nem indítható, addig érdemi változás nem várható enyhítés.

Arra az újságírói kérdésre, hogy tervezi-e a kormány az idősáv újbóli bevezetését a boltokban, Gulyás Gergely elmondta, nem érkezett ilyen ajánlás, tehát a kérdés nem aktuális.

A még tavaly visszavont vásárlási idősáv, sok feszültséget generált az emberekben. Akkor Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy az idősáv feloldása

gordiuszi csomót vágott át.

Annak ellenére, hogy sok kellemetlenséget okozott, meglehet hogy még szerepet kaphat a védekezésben ez az intézkedés.

Több országban jelenleg is működik ez a rendszer, amelyben a csúcsidőszakon kívül a vásárlótereket csak idősek látogathatják, és az ő létszámuk is korlátozott. 

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az idősek a legveszélyezettebbek, és a kellemetlenségek ellenére is fontos együttműködőnek és türelmesnek lennünk, mert egy ilyen szituációban a legkevesebb amit megtehetünk, hogy empatikusak vagyunk az embertársainkkal, és bizakodva nézünk a jövőbe.

Jelenleg nincs napirendet az idősek vásárlási idősávjának visszaállítása.

KAPCSOLÓDÓ
"88 évesen nem szabadna vezetnie, mindenkit veszélyeztet" - Te mit gondolsz, igazuk van a Vitray Tamást ügyében?

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!