Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nehezen bírják a vendéglátósok a korlátozásokat

Ahogy egy nevének elhallgatását kérő vendéglátós nyilatkozott:

„Tovább már nem bírjuk, se én, se mások. Hiába fizeti a kormány a bérek felét, a másik felét, vagy éppen a bérleti díjat továbbra is állnom kellene, úgy, hogy a bevételeink jelentősen visszaestek. Ha napokon belül nem nyithatok ki, úgy csődbe megyek, és minden alkalmazottam az utcára kerül”

Az egész szakma, szerte Európában óriási bajban van a lezárások miatt. Ausztriában egy nő 10 milliós bírságot megkockáztatva nyitotta ki kávézóját, hiszen már nem tudta eltartani a családját, de a lengyeleknél és az olaszoknál is történtek önkényes újra nyitások.

KAPCSOLÓDÓ
Szinte senkinek sem tűnik fel a hiba ezen a képen! Te észreveszed?

Végleg bezárnak azok a helyek, amiket szerettünk. Ahová a barátainkkal jártunk, ahová randizni mentünk, ahol jókat ettünk, ittunk, ahol megannyi szép élményt éltünk át. Bezárnak azok a helyek, amik családivállalkozásként működtek, nulláról építkeztek, kemény évek kitartó munkáival lettek bejáratott, közkedvelt vendéglők, kávézók, kocsmák. Bezárnak, és soha többet nem nyitnak ki. Bezárnak és az alkalmazottjaikat kénytelenek lesznek szélnek ereszteni.

KAPCSOLÓDÓ
Csak szeptemberben nyitnák meg az iskolákat, az új tanévre.?Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?

Ahogy az egyik vendéglátós foglalta össze:

„A plázák nyitva vannak, az emberek járnak-kelnek, vásárolnak, tömegközlekednek, dolgoznak, egyszóval érintkeznek egymással. És ez így van jól. De akkor kérdem én, mi miért nem lehetünk nyitva? A plázákban nem fertőz a vírus, az éttermekben igen?

Természetesen minden biztonsági intézkedésre odafigyelnénk, ha kell lázat mérnénk, csak engedjenek minket újra dolgozni, hogy eltarthassuk a családjainkat.”

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!