Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Operatív törzs: Ha kinyitnak a vendéglátóhelyek, ugyanúgy rendőri intézkedésekre számíthatnak, mint eddig

Kiss Róbert rendőr alezredes arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szabályokat.

Kiss Róbert rendőr alezredes kezdte az operatív törzs pénteki tájékoztatóját. Először arról beszélt, hogy maszkviselési szabályok megsértése miatt 185 ember ellen intézkedtek, míg a kijárási tilalmat 387-en sértették meg az elmúlt 24 órában. Az operatív törzshöz érkezett kérdés többek között azzal kapcsolatban, hogy a közösségi médiában több vendéglátóhely is azt kommunikálja, a korlátozások ellenére kinyitnak, arra hivatkozva, hogy sokkal könnyebben betarthatják náluk a vendégek a távolságtartási és egyéb szabályokat, mint egy tömegközlekedési eszközön vagy egy bevásárlóközpontban.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

Kiss Róbert arra a kérdésre, hogy milyen szankciókra számíthat az, aki kinyitja például az éttermét azt válaszolta: a szabályok jelenleg is fennállnak, azok változatlanok.

“A rendőri intézkedés nem cél, hanem egy eszköz, így a védelmi intézkedések megszegése továbbra is rendőri intézkedést von maga után. Egy étterem tekintetében nemcsak a védelmi intézkedést megszegő alkalmazott, hanem maga a vendéglátó üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetőjének felelőssége is fennáll”

– fogalmazott az alezredes, aki ezután arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szabályokat.

forrás

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor RENDKÍVÜLI bejelentése, amiről minden MAGYARNAK tudnia kell:
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!