Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ekkora sérelemdíjat kapott az a szülésznő, akit egy vajúdó anya rúgott fejbe – Marianna élete egy pillanat alatt ment tönkre, a fél szemére megvakult

Magyarország — Bár az élete már soha nem lesz olyan, mint a balesete előtt, de legalább nem kell már elkeseredetten harcolnia az igazáért.

Dódujné Szőllősi Mariannának (60) egy pillanat alatt ment tönkre az élete, amikor egy vajúdó kismama megrúgta: a nő a bal szemével soha többé nem lát majd. A kórház azonban – elképesztő módon – ragaszkodott ahhoz, hogy ez nem munkahelyi baleset, és csak hosszas pereskedés vehette rá őket, hogy kifizessenek négymillió forint sérelemdíjat, bár Marianna eredetileg ötmilliót kért.

Az asszony 2017-ben egy harmadik gyermekét váró nő szülésénél segédkezett.

„Teljesen problémamentes szülés volt, már a kitolási szakaszban voltunk, amikor fájdalmában a kismama megrúgott. Akkor annyira csak a munkára koncentráltam, arra, hogy a baba egészségesen megszülessen, hogy nem is foglalkoztam a magam bajával. A kicsit már lefürdettem, mire rájöttem, hogy pokolian fáj a szemem, gyakorlatilag ki sem tudtam nyitni” – idézte fel az asszony.

„Kiderült, hogy levált a retinám, hiába műtöttek meg, a látásomat a bal szememre elveszítettem.

Negyven évig szülésznőként dolgozott, de ma már nem végezheti a munkáját
Negyven évig szülésznőként dolgozott, de ma már nem végezheti a munkáját

 

KAPCSOLÓDÓ
NINCS KEGYELEM! 180 ezer forintra büntettek egy hajléktalant, mert megszegte a kijárási tilalmat

A kórháznak dolgozó szakértő nem kevesebbet állított, mint hogy fél szemmel a szülésznőnek ugyanannyi esélye van munkát találni és folytatni az életét, mint amikor teljesen egészséges volt.

„Szerencsére a bíróság nem osztotta a szakértő véleményét, és megítélt védencemnek négymillió forint sérelemdíjat. Meglátásom szerint teljesen egyértelmű, hogy munkahelyi baleset történt, nagyon korrekt, jó ítélet született” – közölte lapunkkal dr. Lichy József, a szülésznő jogi képviselője.

Az asszony életét ez az összeg természetesen nem oldja meg, hiszen a baleset óta nem tud dolgozni.

„Nem így terveztük az életünket a férjemmel. Az elmúlt években csúnyán eladósodtunk, a lakásunk sincs a legjobb állapotban. Ez a pénz a lyukak tömködésére lesz elég” – mondta lapunknak Marianna, aki örül a kártérítésnek, de az élete megkönnyítéséhez jobban jött volna több pénz.

Egyértelmű a szabály

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Megkapta az oltást Majka párja - váratlan mellékhatások léptek fel!

Akkor beszélünk üzemi balesetről, ha a biztosítottat, azaz a sebesültet a foglalkozása körében végzett munka közben vagy azzal összefüggésben éri sérülés. Ide tartozik az is, ha a dolgozót a munkába menet vagy onnan hazafelé tartva éri baleset.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!