Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nem kérnek a kínai vakcinából a magyar nyugdíjasok: itt a hivatalos bejelentés

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) ugyanazokat a lehetőségeket követeli a 60 év feletti korcsoport számára, mint mindenki másnak! Álláspontjuk szerint kizárólag olyan oltóanyagot szabad használni Magyarországon, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa közleményében arról ír, hogy az operatív törzs és a kormányzati szereplők tájékoztatásából az hangzott el, hogy a rendvédelmisek, de még a sportolók is beelőzhetik a nyugdíjasokat, majd hozzáteték: “Mindeközben az időseket azzal riogatják, hogy ők majd megkapják azt a kínai vakcinát, amivel Kínában jelenleg csak 59 éves korig oltanak.”

Közleményükben kitértek arra is, hogy az Európai Unió a világ vélhetően legjobb koronavírus elleni vakcináira szerződött le, és ezekkel a vakcinákkal fél év alatt megoldható lehet a szükséges minimális átoltottság.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) álláspontja szerint a 60 év felettiek részére is csak olyan oltóanyagot szabad használni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott, amelyben a magyar emberek megbíznak és a későbbiekben az unión belüli szabad mozgást biztosítja.

KAPCSOLÓDÓ
József Mécseseket lopott a temetőből, mert kikapcsolták nála az áramot – 50 rendbeli, üzletszerű lopással gyanúsítják | 6 évre kerülhet börtönbe!

Álláspontjuk szerint a járványkezelésnek a gyorsaság mellett a kockázatminimalizáláson és hatékony oltási rendszeren kell alapulnia. Számukra elfogadhatatlan, hogy bizonytalan eredetű és a klinikai tesztek tanúbizonysága szerint jóval kisebb hatásfokú vakcinákkal kívánja beoltatni a kormány az idős generációt. Külön riasztó, hogy olyan vakcinát szándékoznak alkalmazni, amelyek elölt, vagy legyengített vírust tartalmaznak, hiszen ez az oltási szövődmény kockázatát és a szervezet jelentősebb megterhelését jelenti egy már eredendően veszélyeztetettebb korcsoportnál, azaz az időseknél.

A miniszterelnök azon kijelentését, mely szerint reméli, hogy a magyar egészségügyi hatóság 1-2 napon belül engedélyezni fogja a kínai vakcinát csak burkolt nyomásgyakorlásként tudják értelmezni. Határozott álláspontuk szerint minden embernek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy ténylegesen dönthessen arról, egy az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával vagy a magyar hatóságok által ideiglenesen engedélyezett egyéb vakcinával kívánja beoltatni magát.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

Azt szeretnék, ha az oltási terv szigorú betartása egyúttal azt is jelentse, hogy az egyes csoportok tagjai nem előzhetik meg az előttük álló csoport tagjait. Követelik, hogy az oltási csoportok közti továbbhaladásra az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal történő oltás kapcsán csak akkor kerüljön sor, ha a megelőző csoportokból mindenki – aki erre vonatkozó igényét jelezte – megkapta az általa kiválasztott vakcinát. Álláspontjuk szerint a magyar hatóságok által esetleg ideiglenesen engedélyezett oltás visszautasítása miatt senki nem kerülhet az előre meghatározott oltási terv vonatkozó csoportja tagjainál hátrányosabb helyzetbe.

Mintegy 300 ezer nyugdíjast képviselve követeljük a 60 év feletti korcsoport számára ugyanazokat a lehetőségeket biztosítani, mint mindenki másnak!

– áll a Nyuszet közleményében.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!