Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Van egy nagyon rossz hírünk, ha a gyereke nyáron született!

Egy friss kutatás szerint azok, akik nyáron születtek, lassabban fejlődnek, és ötéves korukra hajlamosabbak rosszul kommunikálni, megérteni a matematikát, és értő olvasást alkalmazni – írja a Daily Mail.

A cikk statisztikákat elemez, amelyek megmutatják, hogy a nyáron született gyerekeknek mindössze 60 százalékuk éri el az elvárt szintet ötéves korukra, míg az ősszel született gyerekeknél ez például 80 százalék. Ez azt jelenti, hogy

a nyáron születettek több mint egyharmada küzd nehézségekkel az olyan alapvető ismeretekben, mint a matematika vagy a kommunikáció.

Az Early Years Alliance gyerekek fejlődését vizsgáló és segítő brit csoport szerint könnyen kimutatható, hogy a május és augusztus között született gyerekek nehezebben érik el azt a 17 pontos fejlettségi szintet, ami meghatározza, hogy mennyire halad jól a gyerek a számára ideális úton: fizikailag, mentálisan, érzelmileg, szociálisan és személyiségfejlődés szintjén. A májustól augusztusig született gyerekek nehezebben érik el a kitűzött célokat.

KAPCSOLÓDÓ
ValóVilág: Bálint esett ki a párbajon
Kép: iStock

Ennek azonban nem az az oka, hogy valamilyen mágikus úton-módon ne lennének olyan okosak, mint a társaik, egész egyszerűen ennyi idősen az a pár hónap előny, amit a korábban született gyerekek összeszednek, rengeteget számít. Nem mindegy, hogy egy gyerek hatévesen, vagy éppen ötévesen kezdi el az iskolát, ezért is javasolja sok szakember az ilyen esetekben inkább a visszatartást egy évre. A 20 százalékkal kevesebb élettapasztalat 20 százalékos visszaesést is jelent a fejlődésben.

KAPCSOLÓDÓ
Van aki megteheti! 46 évesen nyugdíjba vonul Gáspár Bea - Elárulta: "Amiket én elértem azzal....

Szerencsére a kutatás azt is kimutatta, hogy a nyári gyerekek hamar behozzák a lemaradást, és felzárkóznak a társaikhoz – ennek ellenére nehezebb nekik elindulni, mint a korábban születetteknek.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!