Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Megszólalt a COVID osztályos ápolónő: Rémálmai vannak, naponta több betegre húzza rá a hullazsákot

A 28 éves ápolónő nemcsak betegeket, de kollégákat és barátokat is elveszített a járványban.

Két napon belül már a negyedik betegére kellett ráhúznia a hullazsák cipzárját egy brit ápolónőnek. A 28 éves Ameera Sheikh egy londoni kórház intenzív osztályán dolgozik, többi kollégájával éjt nappallá téve próbálják megmenteni a betegek életét.

– A nap 13-14 órájában talpon vagyunk és dolgozunk. Nem igazán alszom, de ha igen, akkor is rémálmok kísértenek – mondta könnyeivel küszködve a Mirrornak a fiatal nő.

 

 

Az Egyesült Királyságban pénteken negatív rekordot döntött a halálozások száma, 24 óra alatt 1325 ember halt bele a koronavírusba a szigetországban. A járvány kezdete óta több mint 80 ezren vesztették életüket Angliában, ahol év elején szigorú korlátozásokat léptettek életbe, miután felbukkant a vírus egy gyorsabban terjedő variánsa.

Sok barátomat, kollégámat vesztettem el a járványban. Vannak olyan orvosok, akik nyugdíjból jöttek vissza, hogy a vörös zónákban dolgozzanak. A kórház dolgozói közül mindenki tart az új koronavírus-variánstól, mert sokkal jobban fertőz, és sokan még nem kapták meg a védőoltást – fejezte ki aggodalmát Ameera. Bár az orvosok is tartanak az új mutációtól, sokan fittyet hánynak a megjelenése miatt bevezetett korlátozásokra.

 

 

Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy ne szegjék meg a járványügyi szabályokat. Dolgoztam a tengerentúlon kevésbé fejlett országokban, ahol nem voltak jól felszereltek a kórházak. Most ugyanazt látom az angliai kórházakban: a halált. Minden nap ugyanolyan szörnyű, mint a következő lesz. Vannak napok, amikor olyan rosszul érzem magam a látottaktól, hogy egy pohár vizet nem tudok magamba erőltetni – fakadt ki Ameera, akit felbosszant az emberek felelőtlensége.

 

 

– Egészségügyi dolgozóként nem ítélkezhetünk a betegek felett. De sokan nem veszik észre, hogy a világ nem körülöttük forog. Rengetegen halnak meg, mert egyesek nem hordják a maszkot, vagy bulizni akarnak a barátaikkal. Akadnak olyanok, akiknek nincs orvosi papírjuk, mégis osztják az észt a közösségi oldalakon. Mikor ébrednek rá végre, mi folyik körülöttük? Hogy bármikor elveszthetik a szeretteiket? Van olyan nap a kórházban, hogy sorra halnak meg a betegek, megmosdatjuk őket és rájuk húzzuk a hullazsákot. A lezárások ellen tüntető embereknek valószínűleg sosem kell majd holttesteket bezsákolniuk – vélekedett az ápolónő.

KAPCSOLÓDÓ
VÉGE A TALÁLGATÁSOKNAK! Kiderült a teljes igazság az AstraZeneca vakcináról! ERRŐL TUDNOD KELL:
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!