Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ez Szilágyi István nagybeteg özvegyének utolsó kívánsága

Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán sokat nem vár már az élettől. Csak egy utolsó kívánsága van, ám az feltehetően nem teljesülhet.

Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán rettenetes állapotban van. Az egykor szebb napokat látott, 78 éves szobrászművésznő jelenleg tulajdonképpen mégis csak kegyelemből van az ózdi kórházban.

– Jolika néni mindennap azt ismételgeti, hogy ki akar jönni. Igen ám, csak nincs hová! A testvére nem fogadja, de az a fővárosi kórház sem, ahol megpróbáltuk elhelyezni – mondja Baricz Dezső, az özvegy támasza.

A kórház azért nem fogadta Jolika nénit, mert már nagyon előrehaladott a kór, ami megtámadta a tüdejét. Mint ahogyan a Kiskegyed legelőször megírta, Jolika néniről ősszel derült ki, hogy súlyos beteg. A bal tüdején egy sötét foltot mutatott a röntgen, amelyről aztán kiderült, hogy az egy – orvosai szerint már gyógyíthatatlan – daganat. Jolika néni akkor azt mondta lapunknak: most üt vissza, hogy egész életében kemény dohányos volt, és ezt el is fogadja. Csakhogy egészségi állapota romlásában a hatalmas érzelmi sokk is közrejátszott, hisz azon a szörnyű május 3-i reggelen a fia a szeme láttára gyilkolta meg a férjét. De az sem segít a helyzeten, hogy a családja nem hívja, nem érdeklődik utána. Megkerestük az idős művészt is, hogy árulja el, hogy van.

– Jól vagyok, csak haza akarok menni! Muszáj látnom Pétert, akit karácsonykor is hiába vártam! – mondta gyenge hangon a telefonba Jolika néni, miközben a beszédét már állandóan megszakította a köhögés.

Joli néni folyamatosan infúziót kap, ezért nem érez fájdalmat, csak nagyon gyenge. Mégis nagyon hisz abban, hogy hamarosan kijöhet a kórházból. A telefonba behallatszik, hogy kéri a nővérke, tegye le a készüléket, mert ismét infúziót kell bekötnie. Amire Jolika néni megpróbál elköszönni, de csak egy köhögés lesz a vége.

– A nagy baj az, hogy tényleg nincs hova mennie – mondja Baricz Dezső. – A házát lakhatatlannak nyilvánították, a fővárosi kórházak nem fogadják, én pedig már tehetetlen vagyok…

Péter az IMEI-ben marad

Az apját a gyanú szerint egy kalapáccsal agyonverő Péter nyár óta az Igazsági Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet lakója. És bár Joli néni nagyon remélte, hogy az ünnepekre hazamehet, november elején a bíróság január 15-ig meghosszabbította a letartóztatását. De utána sem valószínű, hogy hazatérhet a fiú, aki korábban börtönbe is került, mert rendszeresen bántalmazta az apját. A Ripost úgy tudja, édesanyja kérvényezte a láthatást.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!