BOTRÁNY: Baukó Éva mindent megtett amit kértek, mégsem fizették ki a 100 000 forintját

Baukó Éva internetes csalókkal vette fel a harcot az újévben. Közösségi oldalain egy like, és követő gyűjtésre épülő oldalt mutatott be, akik állítása szerint ismert és kevésbé ismert embereket kecsegtetnek azzal, hogy némi hirdetésért cserébe pénzt kapnak.

Éva állítja több celebet is rászedtek, 100 ezer forint körüli összeget ígértek, azonban az utalás nem érkezett meg.

Nem finomkodom az ilyen csalókkal. Több ismerősöm is panaszkodott rájuk., és láttam, hogy például Tolvai Renit is behálózták. Kitettem mindent róluk az Instagramomra. Magyarázkodnak, de a hirdetésért cserébe nem fizetnek. Ezek a tények, a többi csak porhintés. Ezer meg egy levelet kaptam azóta, hogy megosztottam ezt, rengetegen írtak, hogy becsapták őket. Azt javaslom mindenkinek, hogy tiltsák őket, és tegyék meg a megfelelő helyeken a feljelentést. Rossz helyen szórakoztak, én nem hagyom annyiban az ilyesmit – fejtette ki a Blikknek a felháborodottan Baukó.

Az utóbbi időben megszaporodtak az internetes visszaélések, korábban több ismert ember, Sebestyén Ági, vagy Kajdi Csaba is jelezte, hogy feltörték és ellopták Instagram követőiket. Ábel Anita nevével pedig egy fogyókúrás szereket forgalmazó cég élt vissza.

A jogi szakértők szerint fontos, hogy amennyiben károkozás történik az adott személy kérje a rendőrség segítségét, és jelezze az adott oldalakon, hogy csalók vannak jelen a platformokon. A különböző oldalak, így például az Instagram is, egyre több biztonsági intézkedést indított el.

betöltés...