Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Új fejlemények: Ma megpróbálják felébreszteni a kómából a hős őrmestert

Huszonhét órával az újpesti vérengző ámokfutó megfékezése után az országszerte várt jó hír, hogy Péter, a 26 éves őrmester állapota továbbra is stabil.

Szervezete nagyon erős, bár továbbra is életveszélyben van és mesterséges altatásban tartják orvosai.

Ma megpróbálják felébreszteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe való rendőrt a mesterséges kómából.

A megsérült járőr társa, Erika megfigyelés után elhagyhatta a kórházat, pszichológus segít neki feldolgozni a traumát. A 23 éves őrmester lelőtte a bajtársát többször megszúró támadót. Most minden gondolata a járőrtársa körül jár, lélekben Péter mellett van és teljes gyógyulásában bízva aggódik érte.

Bár ma még hivatalos információt nem közölt senki a nyilvánossággal, azonban a Zsaruellátó nevű Facebook-csoportban folyamatosan érkeznek a hírek az Újpesten történtekről. Néhány perce a Kassai úti panelház egyik lakója írt nekik, amiből kiderül: Péter esküjéhez híven védte az állampolgárokat testi épsége, élete árán is.

Nem találunk szavakat… de! Hősök! Az egyik túlélő levelet küldött nekünk – írja a Zsaruellátó. A levelet szó szerint idézzük.
„Hááát hol is kezdjem? Hála! Mindenki tudja mi történt tegnap,de kevesen tudják hogy ez pont nálunk, pont velünk történt. Talán csak perceken múlott,hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác,egy rendőr (most már tudjuk Peti) rávetette magát, az ajtónkból vitte el. Nem tudom leírni, mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy, aki cselekedett! Azonnal! Gondolkodás nélkül! Neki is jobbulást kívánunk és kérdem Őt… Vajon tudod, hogy vendégeink voltak, négy fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg? Vajon tudod,hogy míg élünk hálásak leszünk nektek, kettőtöknek? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek? Hála”

Petiért és Erikáért!
Fotó: Zsaruellátó FB-csoport

Közben özönölnek az üzenetek, mint az alábbi.

„A jelvényem alatt érző szív lapul. Vérzek. Gondolkozom. Szeretek. És igen, meg is ölhetnek. Habár egyedül vagyok, több ezer hozzám hasonló bajtársam van, akik akár életüket is adják értem. És én értük. Együtt járőrözünk. Egyenruhások. Megóvjuk a zsákmányt a ragadozótól. A jókat a rosszaktól.
Mi vagyunk a rendőrség.”
Szorítunk érted, mielőbbi gyógyulást! Tolna Megye, Dombóvár!
A bejegyzésekből kiderül az is, hogy amennyiben szükség lesz rá, több ezren (!) készek arra, hogy vért adjanak az újpesti hősnek.

Egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív, 35 éves délegyházi férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték. Az ügy körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. A rendőrnő fegyverhasználata az elsődleges megállapítás szerint jogszerű volt, hiszen társa és maga életét védte az állampolgárok élete mellett, amikor lövésekkel állította meg az őrjöngőt. A vizsgálat egyebek mellett kiterjed arra is, hogy mitől őrjöngött a támadó. Egyelőre nem zárható ki, hogy kábítószert, például az általában dühöngést kiváltó új pszichoaktív szert fogyasztott.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

forrás

Nyitókép: illusztráció, intensive care, DP
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!