Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Brit zárlat: két ország lehetővé tette, hogy lakosai hazatérjenek a szigetországból

Brit zárlat: két ország lehetővé tette, hogy lakosai hazatérjenek a szigetországból

Franciaország és Belgium lehetővé tette, hogy szerdától hazatérjenek Nagy-Britanniából állampolgárai és azok a külföldiek, akik a területén laknak. Ezáltal Párizs és Brüsszel az Európai Bizottság ajánlásának megfelelően enyhít a koronavírus-járvány miatt a minap Nagy-Britanniával szemben bevezetett szigorú korlátozásokon.

Keddig több tucatnyi állam jelentette be, hogy felfüggeszti a Nagy-Britanniából induló repülőjáratok fogadását, de a szigetországhoz közeli államok az európai kontinensen a más közlekedési eszközzel érkezőket sem engedik be onnan. Ennek oka, hogy a brit kormány a múlt héten új koronavírus-variáns azonosítását jelentette be.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

Az Európai Bizottság a tilalom enyhítését kérte kedden az EU-tagországoktól.

Franciaország szerdától azzal a feltétellel engedi be Nagy-Britanniából állampolgárait és más állampolgárságú lakosait, hogy indulás előtt legfeljebb 72 órával teszteltetik magukat koronavírusra, és ennek eredménye negatív. Illetve Franciaország ugyanezzel a feltétellel mindenkit beenged Nagy-Britanniából, akinek a kontinensen van a lakhelye. A teszt lehet bármilyen, amely kimutatja a Nagy-Britanniában felfedezett új koronavírus-variánst is.

KAPCSOLÓDÓ
Négy méterre fújhatják a vírust a covidos dohányzók - BETILTANÁK az utcán dohányzást!?

Franciaország emellett újra megengedi az olyan teherforgalmat is, amelyben a szállító járműhöz személyzet tartozik – közölték brüsszeli diplomáciai források. Ugyanis az utóbbi két napban csak az utazószemélyzet és utasok nélküli teherszerelvények átkelését engedélyezték.

Belgium hasonló intézkedést vezetett be kedden este, de közleménye csak a belga állampolgárokról és az országban lakókról szól.

Az Eurostar vasúttársaság bejelentette kedden este, hogy vonatjai újra járnak Nagy-Britanniából a kontinensre, és a szerelvényeket “bizonyos feltételekkel” igénybe vehetik utasok.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!