Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

7 másodpercenként meghal valaki koronavírusban

Naponta körülbelül 12 ezer áldozatot követel a járvány a világon. Magyarországon nagyjából 8 percenként öl.

A Covid-19 cikkünk írásának pillanatáig 1 millió 691 ezer 155 életet követelt a világon. Az elmúlt napokban átlagosan 12 ezer ember halt meg miatta, ez azt jelenti, hogy a koronavírus körülbelül 7 másodpercenként öl.

Magyarországon az elmúlt napon 185 életet követelt, eszerint hazánkban minden nyolcadik percben meghal valaki a járvány miatt.

Eddig összesen 8099-en. Európában ezzel a halálozási adattal az élvonalban vagyunk, most már megelőzve – a szintén körülbelül 10 milliós – Svédországot, ahol még a szájmaszk használata sem kötelező csak ajánlott és gyakorlatilag a kormány egész eddig csak kéréseket fogalmazott meg a védekezéssel kapcsolatban.

Stefan Löfven miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy január 24-ig bezárják az edzőtermeket, könyvtárakat és uszodákat. Hozzátette, a kormány mostantól ajánlja a maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön csúcsidőben. Ezek az eddigi legszigorúbb intézkedéseik.

KAPCSOLÓDÓ
Ezt tette két rendőr egy maszkot nem viselő férfival az utcán, aki a gyerekével sétált – videó

Ennek ellenére, míg több országot szinte teljesen lezárnak az ünnepekre, mint például Ausztriát, Olaszországot, Szlovákiát vagy az Egyesült Királyságot, ahol teljes kijárási tilalmat rendeltek el karácsonyra, valamint teljesen leállítják a kereskedelmet és a vendéglátást, addig úgy tűnik, Magyarországon nemhogy szigorítani nem fognak, de talán még enyhíteni is, az esti kijárási tilalom felfüggesztésével. Ez 21-én, hétfőn dől el.

Az USA-ban államonként változhat a szigorítások mértéke az ünnepi időszakban, ezt a New York Time oldalán folyamatosan nyomon lehet követni. A számok egyébként ott is ijesztőek. A Washington Post cikke szerint Amerikában 33 másodpercenként hal meg valaki a járvány miatt.

KAPCSOLÓDÓ
GYÁSZ: Elragadta a halál magyarok kedvencét - Aki az egész gyerekkorunkat tette csodássá! NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

Ott szeptember közepén kezdtek újra rohamosan nőni a fertőzöttségi és halálozási adatok. A napi 34 ezerről néhány hét alatt 219 ezerre kúszott fel az új fertőzöttek száma. A halálozások száma pedig napi 700-ról majdnem a négyszeresére nőtt.

A statisztikák azt mutatják, hogy jelenleg jobban terjed a vírus Amerikában, mint eddig bármikor. Ez persze nem jelent területileg egyenletes eloszlást. Míg például Kaliforniában szinte összeomlóban van az egészségügyi ellátórendszer, addig Kentuckyban néhány száz fertőzöttet regisztrálnak naponta.

A portál azt is kiszámolta, hogy ha a statisztikák nem javulnak, akkor az év végéig az Egyesült Államokban 340 ezerrel lesznek kevesebben, mint a járvány kitörése előtt.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!