Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Újra időt tudott szakítani az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatójára, nagyjából egy hét után. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője szokásos tájékoztatója után – mielőtt átadta a szót Müller Cecíliának – közölte, hogy az országos tisztifőorvos az elmúlt időszakban minden erejével a védőoltási program előkészítésén dolgozott, ezért nem járult a kamerák elé.

Úgy tűnik, a járvány elért egy platófázist, látható, hogy a számok fluktuálnak. Hétvégén kevesebben fordulnak orvoshoz, ezért hét elején alacsonyabbak a számok, de a hét végére nőnek – mondta Müller Cecília az operatív törzs péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy nem csökken jelentősen a kórházban fekvők száma sem, ez egy olyan adat, ami arra int, hogy óvatosnak kell lennünk, és a karácsonyi forgatag idején is rendkívül figyelnünk kell egymásra, és megakadályozni minden lehetőséget, ami a vírus továbbadását szolgálja.

Ez a karácsony a koronavírus-járvány miatt más lesz, mint amilyenek a korábbiak voltak, Müller Cecília pedig nem javasolja, hogy különböző háztartásokból nagy számban összegyűljenek.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! JAKAB PÉTER ismét balhét csinált a parlamentben - OLYAT kapott válaszul, amit eddig még senki...

Az ünnep idejére hatályba lépő intézkedésekről Orbán Viktor miniszterelnök december  21-én, hétfőn tesz bejelentést.

Az országos tisztifőorvos tragikusnak nevezte, hogy az elmúlt 24 óra halottai között van egy 19 éves fiatalember is, és köszönetet mondott, hogy már több mint 200 ezren regisztráltak oltásra a vakcinainfo.gov.hu portálon.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!