Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Elvesztették a babát: Elvetélt Hajdú Péter barátnője Eszter

Budapest – Órákon múlt Hajdú Péter (45) szerelmének élete. A tévés és kedvese egy rövid ideig a legboldogabbnak érezhették magukat, amikor kiderült, hogy Eszter (25) várandós.

Ám nem sokkal később, amikor épp a Balatonra akartak elutazni, a producer menyasszonya hirtelen rosszul lett, és kis híján tragikus fordulatot vettek az események, miután kiderült, hogy Eszter sajnos elvetélt.

Hogy a hasi görcsét elnyomja, Eszter rendkívül erős fájdalomcsillapítót vett be, de orvoshoz nem akart menni. Hajdú Péter viszont ezt nem hagyta annyiban, és mint utólag kiderült, a lány ennek köszönheti az életét.

Hajdú rögtön a János kórházba vitte, majd az épület előtt a kocsiban várakozott, amikor kedvese zokogva hívta: baj van, azonnal menjen utána a vizsgálóba.

Külön engedéllyel mehetett be a kórházba, ahol az orvos azt közölte, ha nem lépnek közbe, akkor Eszternek csak órái vannak hátra.

– Kiderült, hogy elrepedt a petevezetékem, belső vérzésem van, és mire beértünk a kórházba, már másfél deci vér volt a hasüregemben. Azt mondta az orvos, csak körülbelül két-három órám van csak hátra – emlékezett vissza a Blikknek Hajdú menyasszonya, Eszter az orvos diagnózisára, ami után sokkot kapott.

KAPCSOLÓDÓ
Már élelmiszerre sem futja a Drága örökösök sztárjának: a neten kért segítséget a színész, fizikai munkát is vállalna

A fiatal lányt azonnal műteni kellett, de a sok kedvezőtlen tényező miatt először nem is akarták vállalni a beavatkozást.

– Azt mondtam, hogy „de akkor Eszter meghal, muszáj megoperálni”. Még életemben nem féltem ennyire, bele se mertem gondolni a következményekbe – nyilatkozta lapunknak Hajdú Péter, aki elárulta, egyikük sem tudta felfogni, hogy mi történik velük.

A műtét végül szerencsésen sikerült, Esztert azóta hazaengedték, ám most a fizikai veszély után a lelki traumával kell majd megbirkóznia, ami szintén nem egyszerű feladat.

– 25 évesen elfogadni a tényt és szembesülni azzal, hogy méhen kívüli terhességed van és az életed is veszélyben, nem könnyű. Az első kérdésünk természetesen az volt, hogy ha eltávolítják az egyik petevezetékem, lehetek-e még anya – mondta Eszter, aki nagyon hálás párjának.

– Csak utólag fogtam fel, min is mentünk keresztül. Péter megmentette az életemet. Ha nem veszekszik velem, hogy menjünk be a kórházba, nem élem meg a hétvégét. És amit utána tett értem, amilyen türelemmel és szeretettel ápolt, mintha őt nem érte volna ugyanakkora veszteség – mondta lapunknak Eszter, aki bár erős maradt mindvégig, a telefonon keresztül a hangján is érződött, mennyire kimerült, miközben nyilatkozott.

KAPCSOLÓDÓ
Ma lenne 56 éves Cipő - a szívroham vitte el nagyon fiatalon egy generáció ikonját

Az eset után természetesen Hajdú Péter is megrémült, de mostanra kicsit megnyugodott.

– Most annak örülök, hogy Eszter jól van és mellettem van, nagyon nehéz volt megélni. Ebben a pillanatban a testi és lelki gyógyulására koncentrálunk és bizakodva tekintünk a jövőbe. Az orvosok megnyugtattak, hogy páros szervről van szó, így egy petevezetékkel is lehet kisbabánk – tette hozzá bizakodva Hajdú Péter

A Blikk által megkérdezett szakember szerint nehéz észrevenni az ultrahangon a néhány hetes, elakadt magzatot.

– Fiziológiásan a petevezetéken keresztül vándorol a petesejt, ha megtermékenyül. A méhnyálkahártyára kell megtapadnia, de van, amikor elakad a petevezetékben vagy a hasüregben, ezeket hívjuk méhen kívüli terhességnek. Ha a magzat megnő bizonyos nagyságra, az sajnos veszélyezteti az anyuka életét azzal, hogy szétrepeszti a körülötte lévő szöveteket. Nagyon gyakran hirtelen súlyos állapotot idéz elő, nem ritka, hogy néhány óra leforgása alatt halálhoz vezet. Sajnos az ultrahangos vizsgálaton sokszor nehéz észrevenni a néhány hetes, már megnőtt magzatot – mondta dr. Kóczán István.

Forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!