Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Gődény: Nem félek a börtöntől!

A vírusszkeptikus gyógyszerészt pénteken reggel vitték el a rendőrök a lakásáról. Kihallgatták, majd kiengedték. Szombaton egy plázában tartott volna dedikálást, de ezt a biztonsági őrök megakadályozták. Az ATV-nek itt adott interjút.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken reggel rendőrök vitték el a lakásáról dr. Gődény Györgyöt. A vírusszkeptikus gyógyszerészt gyanúsítottként hallgatták ki, majd kiengedték a rendőrségről.

Szombaton pedig a Pólus Centerben dedikálta volna a frissen megjelent könyvét, ezt viszont a pláza biztonsági őrei nem engedték. Végül arra a kompromisszumra jutottak a gyógyszerésszel, hogy az épületbe bemehet, sétálgathat a folyosón, de nem telepedhet le sehova sem.

Az ATV Híradójának a Pólus Centernél adott interjút. Gődény azzal kezdte, hogy elmesélte, felkeresték a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, lefoglalták a számítógépét, a laptopját, valamint a mobiltelefonját.

“Meggyanúsítottak azzal, hogy rémhírt terjesztek, ami ugyebár nem igaz” – fogalmazott Gődény György, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közöl tudományos kutatásokra alapozva.

A rendőrségen tudomásul vették, hogy panasszal élt a gyanúsítás ellen, és elengedték.

“Én soha életemben nem tagadtam a vírust, nem vagyok vírustagadó” – mondta a gyógyszerész, aki közölte azt is, hogy az álláspontja szerint nem biztatott soha senkit a rendeletek megszegésére, és ragaszkodik ahhoz, hogy ő csak különböző tudományos eredményeket publikált. Sőt, később azt is hozzátette: a vírus legelején figyelmeztetett arra, hogy a veszélyeztetett populációra vigyázzunk.

Gődény György az interjúban azt is hangsúlyozta, társaival együtt nem relativizálják a vírust, hanem párbeszédre törekszenek.

“Vannak olyan alternatív információ-halmazok, tudományos vizsgálatok, kutatási eredmények, amik nem támasztják alá azokat az eljárásokat, intézkedéseket, korlátozásokat, amiket megélünk”- fogalmazott.

A gyógyszerész továbbra fenntartja, hogy a vírus nem okoz akkora gondot, mint “amekkora vészharangot kongatunk.” És szerinte a korlátozások gátolják az emberek létezését, megélhetését.

Végül azt is leszögezte, hogy

a börtöntől nem fél, hiszen álláspontja szerint nem követett el semmit.

Azt is elmondta: három másik orvost szintén hasonló procedúra ért, mint őt: Tamasi József, Pócs Alfréd, és Lenkei Gábor is rémhírtejesztés miatt felelhet.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Betörtek a magyar miniszter sárvári otthonába - Óriási erőkkel nyomoz a rendőrség!

A Magyar Orvosi Kamara korábban egyébként Gődénytől, Pócstól és Tamasitől is elhatárolódott.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!