Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Macska párosodott mosómedvével? Egy elképesztő új faj született!

Szőrcsomó a fül végén, egy méter feletti testhossz, robosztus megjelenés. A Maine Coon egy nagyon különleges macskafajta. Maine állam nemzeti állata, a lakosok nagyon büszkék rá, ezért nem is meglepő, hogy számtalan legenda kapcsolódik hozzá.

A Maine Coon megjelenése nagyon eltér az átlagos cicáktól, bár itt inkább a tipikus házimacskák fizimiskájáról beszélhetünk inkább, hiszen rengeteg különleges macskafajta létezik, amelyekről leginkább csak az online térben olvashatunk cikkeket. Itt van például a Lykoi cica, amelyet vérfarkas-macskának is neveznek, ez pedig nem véletlen, ti is bátran megnézhetitek, hogy miért.

A Maine coon abból a szempontból is különleges, hogy Maine államban nemzeti büszkeségként tartják számon, ő itt a helyi csúcsmacska, a nemzet macskája. Manapság már világszerte elterjedt, az utóbbi években pedig hatalmas népszerűségre tett szert Magyarországon is. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nagyon jó jellemük van, igazi társasági lények, családi macskák. Emberközpontúak, imádnak játszani is, és lesik minden tevékenységünket is, bár ez nem jelenti azt, hogy állandóan rajtunk függnének.

Csak azt, hogy bármikor benne vannak egy kis hülyéskedésben.

Maine állam lakosai annyira imádták kedvenc szőrös barátjukat, hogy meg voltak győzödve, az ő cicájuk minden macskapajtás felett áll, okosabb, ügyesebb és szebb is, mint bármelyik cica. Rendre macskaszépségversenyeket is tartottak, hogy ki-ki megmutathassa a maga Maine Coon-ját a nagyközönség előtt is, így választották ki a szépek legszebbikét. 

KAPCSOLÓDÓ
Édesanyja tragikus halála után lett beteg a 12 éves Zsombor, most az életéért küzd

1895-ben az első amerikai macskakiállítást is egy Maine Coon nyerte.

Sokan a különlegesség hangsúlyozásában elmennek a plafonig is.

A legendák arról regélnek, hogy valójában a mosómedvék és a házimacskák keresztezéséből született az új macskafajta, pedig tudományosan ez szinte lehetetlen. Jobban hihető magyarázat lehet, hogy egy olyan macskafajtáról van szó, amelyik a norvég erdei macska és egy régebben kihalt házimacskafajta keresztezéséből született meg. Szóval lehet, hogy a Maine Coon-ok a vikingektől jönnek, és ők hozták be Amerikába ezeket a különleges állatokat.

KAPCSOLÓDÓ
Fájni fog a március azoknak, akik kertes házban laknak: ÉRKEZNEK A GIGABÍRSÁGOK!

Mindenesetre a neve megőrizte a legendát, 

Maine, mint az állam neve, és Coon, mint a Racoon (mosómedve) rövidítése.

Nagyon ismerős? Lehet, hiszen a Harry Potter-filmekben is feltűnt egy Maine Coon, őt Mrs. Norris-nak hívták.

(Forrás: Zooplus, Mentalfloss)

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!