Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Fehér karácsony lesz? Megjött az előrejelzés!

A MetKép előrejelzése szerint karácsonyra hideg, fagyos levegő érkezhet, ami akár tartósabb ideig is vendégünk maradhat.

A hét elején érkező csapadékos idő, ami a Kőszegi-hegységben 30-35cm havat hagyott maga után, átmenetileg megváltozni látszik, és köd veszi át a helyét, ám az ünnepekre hó is érkezhet! – írja a MetKép.

A hétvégéig még a magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, és mivel egyre inkább anticiklon határozza meg időjárásunkat, pára és köd képződhet.

Jövő hét elején egy észak-atlanti ciklon erős előoldali áramlásában a magasban több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, ám a légmozgás gyenge lesz, és anticiklon helyezkedik el felettünk, így úgynevezett hidegpárnás helyzet kialakulása várható. Ez azt jelenti, hogy

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE: Nyitnak az éttermek, kocsmák és az iskolák! ITT VANNAK A RÉSZLETEK:

a jövő hét nagyjából egészében ködös, párás, borús lesz, ám ahol átmenetileg felszakadozik a felhőzet, ott kellemes 10-12 fokos idő lesz.

A hét során a kontinens nyugati területeit ciklonok ostromolják, míg keleten nagy kiterjedésű anticiklonok teszik nyugodttá az időjárást, és Olaszországtól délre mediterrán ciklonok okozhatnak többfelé csapadékot.

Szombaton egy markáns ciklon éri el a brit partokat, és hidegfrontja Európa belseje felé hideg levegőt szállít, ezzel hazánkban is megtörve az anticiklon okozta ködös időt. A hét elejére csapadékot hoz, ám várhatóan nem lesz jelentős.

Északon és a hegyekben havas eső, hó is eshet, máshol eső.

Ezt követően egy többközpontú ciklonrendszer alakulhat ki, ami Észak-Kelet-Európát veheti célba, és átmenetileg rendkívül meleg levegőt szállíthat fölénk, ám hátoldalán egy újabb ciklon érkezése valószínűsíthető, ami már nagyobb adag sarkvidéki levegőt hozhat.

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor RENDKÍVÜLI bejelentése, amiről minden MAGYARNAK tudnia kell:

A hideg a magasban december 23-24 között érkezne, és mediterrán ciklont alakíthat ki, ami a mostani modellkép alapján érint minket. Egyelőre a csapadék inkább esőként valószínű, de a hegyekben hó is lehet.

Karácsonyra hideg, fagyos levegő érkezhet, ami akár tartósabb ideig is vendégünk maradhat, ám egyelőre jelentős országos csapadéknak kicsi az esélye, így az országos fehér karácsonynak is.

Hosszútávú animációs (hőmérsékleti és csapadék) időjárás előrejelzés:

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!