Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Szilveszterkor is 8 órától kijárási korlátozás lesz! Aki megszegi akár 500 ezer forintos büntetést is kaphat.

Nem lazítanak a szigoron az év utolsó napján, legfeljebb 10 fős összejöveteleket lehet majd tartani.

Hektikusak a számok, még nem telt el elég idő ahhoz, hogy kimondhassuk, túl vagyunk a csúcsponton. Mindenesetre abban bíznak, hogy ez már a platószakasz – fogalmazott Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter megismételte a korábbi bejelentést: a kormány az operatív törzs javaslatára döntött attól, hogy egy hónapig meghosszabbítja az eddigi intézkedéseket.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

A karácsonykor érvényes szabályokról december 21-én döntenek majd. Gulyás szerint mindenki szeretné, ha a családok együtt lehetnének, és olyan szabályokat lehetne elfogadni, ami néhány, vagy egy napra megkönnyíti a kapcsolattartást. A legfontosabb azonban a vírus terjedésének megakadályozása.

Emiatt az már biztos, hogy szilveszterkor nem lesz enyhítés: 8-tól kijárási tilalom van, 10 embernél több nem lehet egy helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ
Már élelmiszerre sem futja a Drága örökösök sztárjának: a neten kért segítséget a színész, fizikai munkát is vállalna

Különösen megfontolandó mindez, ha a Kormány Kijárási korlátozásról szóló, 71/2020. (III. 27.) számú rendeletében foglaltak megszegése miatt bírságolnak, ahol a maximális büntetési tétel helyszíni bírság esetén 50.000 Ft helyett 500.000 Ft.

Egy buli több hetes védekezés eredményét sodorhatja veszélybe – fogalmazott a miniszter, ezt pedig most nem lehet kockáztatni.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!