Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Napokon belül megkezdődhet a magyarok beoltása a koronavírus ellen

December végén megkezdődhet Magyarországon az egészségügyi dolgozók Covid-19 vírus elleni oltása – mondta el Győr polgármesterének, dr. Dézsi Csaba Andrásnak a Facebook-oldalán megjelenő Covid-híradóban dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházának főigazgató-főorvosa.

A kórház vezetője szerint az egészségügyi dolgozók után kezdhetik meg a negyven oltóponton a veszélyeztetettek, a jelentkező „civilek” oltását, szerinte ez januárban és februárban tömegesen megtörténhet. Arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy nemcsak egyéni felelősségről van szó, hiszen a jelentős átoltottság, a kialakuló nyájimmunitás az egész közösséget védi.

Kivételes esetben előfordulhat, hogy a vírusok elleni oltás kiváltja azt a betegséget, amely ellen vakcináltak, válaszolta egy kérdésre. Ez azonban olyannyira ritka, hogy nem rettentheti el az embereket az oltástól. Újra felhívta a figyelmet arra: a Covid-19 súlyos betegség, a kórházban azt tapasztalják, hogy sok a maradandó szervi szövődmény, akár hat hónap után is. Gyakran a szív, a máj, a tüdő, és a vese károsodik. E miatt egy sajátos rehabilitációs hálózatot kell kialakítaniuk. Az oltás tehát nemcsak egy veszélyes akut állapottól mentheti meg az embert, hanem akár az egész életére kiható szövődményektől.

KAPCSOLÓDÓ
FIGYELEM! ANNYI a NYÁRNAK? EKKOR érkezhet meg Magyarországra a NEGYEDIK HULLÁM:

Elismerte, hogy ma még nem tudják pontosan megmondani, mennyi ideig nyújt védelmet az oltás.  A főigazgató-főorvos és a polgármester nem nevezte meg, hogy először melyik oltóanyagot használják majd Magyarországon, ám tudomásunk szerint az amerikai Pfizer termékéről van szó. Ezt erősíti meg az is, hogy a győri polgármester – aki egyben orvosprofesszor – ennek a vakcinának az ismertetőjét emelte fel, amikor felkonferálta a hírt.

KAPCSOLÓDÓ
FONTOS HÍR: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás – ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

Kiemelt kép: Dolgozó a Schott Hungary Kft. gyárában a Vas megyei Lukácsházán 2020. december 4-én. Nagyrészt a kft. által készített ampullákba kerül majd a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag. A kormány kétmilliárd forinttal támogatja a vállalat 13,5 milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként 16 gépsoron gyártanak a vakcinához ampullákat.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!