Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Újabb szigorítása jöhetnek hamarosan – betiltják a tűzijátékot, a boltokba csak meghatározott ember mehet

A kormány egyeztet arról, hogy változtasson a boltokban érvényben lévő szabályokon – mondta el Gulyás Gergely kérdésre válaszolva a csütörtöki online kormányinfón. Újságírói kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy miért nem szükséges korlátozni a létszámot a boltokban. Erre azt válaszolta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy ezzel kapcsolatban több egyeztetés is volt már, kereskedelmi szervezetek is kezdeményezték a létszámkorlátozást. Novák Katalin miniszter ma az Idősügyi Tanács tagjaival egyeztet erről. – Ezen egyeztetések eredményeként a kormány hajlandó arra, hogy változtasson a szabályokon – mondta Gulyás. Ha döntés születik, azt pénteken vagy szombaton jelenthetik be.
KAPCSOLÓDÓ
BOTRÁNY A PARLAMENTBEN: Jakab durván nekiment Orbánnak – "Gyáva miniszterelnöknek nincs hazája. Akkor sem, ha lopni akar egyet"
Ehhez a témakörhöz kapcsolódott egy másik kérdés is, ami a december 24-i bolti nyitvatartásról szólt. Ugyanis több szakszervezet kérte, hogy ne nyissanak ki a boltok aznap. Gulyás elmondta, hoy a döntés attól függ, hogy milyen szabályozás lép életbe a mai tárgyalásokat követően az Idősügyi Tanácsban. Amennyiben az idősek vásárlási sávja hatályban marad, akkor megfontolandó, hogy a 24-i nyitvatartásnak van-e értelme. Meg kell várni a mai megbeszélések végét, utána születik döntés – válaszolta Gulyás Gergely a kérdésre. „Mi is látjuk azt a problémát, hogy a boltokban tömegek vannak, és ehhez az idősek vásárlási sávjának a megléte is hozzájárulhat, ezért ezt a két problémát együtt kell kezelni” – mondta a miniszter.
KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Kiderültek a dolgok! Nincsenek jó híreink, a vírus továbbra is sakkban tartja az országot! ERRŐL TUDNOD KELL:
Az is elhangzott, hogy idén betiltják a petárdák, tűzijátékok árusítását. A mai kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő betegség miatt távol volt, Kovács Zoltán helyettesítette. Gulyás azt mondta, a kormány elkötelezett abban, hogy a lehető leggyorsabban, szervezetten, állami programban biztosítsa a koronavírus elleni oltást, amely önkéntes és ingyenes lesz. Fontos, hogy szilveszterkor biztosan nem lesz változás a járványügyi szabályokban, s betiltják a petárdázást és a tüzijátékok forgalmazását is. Szó volt arról is, hogy valóban létezik a Magyarország, német uniós elnökség és a lengyelek számára is elfogadható megállapodási terv.
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!