Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ekkortól fog újra működni a Messenger

Továbbra sem tudni meddig lesz elérhetetlen a Facebook Messenger szolgáltatása, a hivatalos kommunikáció szerint dolgoznak a probléma megoldásán. Informatikai szakemberek szerint ilyen nagy volumenű leállás utáni teljes újraindulás akár 30-40 órába is beletelhet. Persze pontosan nem látni mi történik a cégen belül, így ez is csak találgatás.

Európa-szerte gond van ezekben a percekben a facebookos Messengerrel. Az üzenetek késve vagy egyáltalán nem érkeznek meg a címzettnek. [Frissítés: most már egyáltalán nem megy át semmi]

KAPCSOLÓDÓ
NINCS KEGYELEM! 180 ezer forintra büntettek egy hajléktalant, mert megszegte a kijárási tilalmat

Frissítés: a Messenger mostanra több országban is megadta magát, a szolgáltatás náluk szinte egyáltalán nem használható.

Korábban írtuk:

Csütörtök délelőtt komolyabb hiba jelentkezett a Messenger üzenetküldő európai működésében.

Az online szolgáltatások állapotát nyomon követő DownDetector szerint a hiba kiterjedt:

Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság, Görögország és Románia területén is probléma van most a szoftver működésével.

A panaszok alapján a megírt szövegek csak késve, vagy egyáltalán nem mennek el a szolgáltatás asztali (böngészős) felületén. Így aztán van, hogy nem is érkeznek meg a címzetthez. A mobilon valamivel jobb a helyzet, de ott is késés tapasztalható.

KAPCSOLÓDÓ
Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte
Fotó: DownDetector

A hiba komolyságát mutatja, hogy a szerkesztőségünkben egymásnak küldött üzenetek közül több 3-4, illetve 6-8 perc után ért el a címzetthez. De olyan is volt, hogy negyedórát vagy ennél is többet kellett várni rá. A messengeres ablakokban pedig nagyrészt mindenkinél a “Nincs internetkapcsolat” hibaüzenet olvasható.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!