Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Otthagyta a temetést egy nógrádi pap, mert túl nagynak találta a gyásznépet

Körbenézett, számolt, nem vállalta a felelősséget.

A járványügyi korlátozások egyik pontja, hogy temetéseken a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Nemrég az Omega legendás billentyűsének fia, Benkő Balázs is arról beszélt, hiába jelezte 15 ezer ember, hogy szívesen részt venne apja temetésén, a járványügyi szabályok csak ötven főnek tették ezt lehetővé.

Most különös helyzetet teremtett az intézkedés egy nógrádi faluban – írja a Nool.hu.

KAPCSOLÓDÓ
PILLANATOKON BELÜL betör az országba a hidegfront! - ITT JÁR MOST!

A településen egy idős személy temetésére készülődtek. Már csak a papra vártak – idézte fel a minap történteket a lap egyik olvasója.

A plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Mikor meglátta, hogy az engedélyezett 50 fő fölött vennének részt a szertartáson, közölte, hogy ő semmiképp nem szegi meg a korlátozásokat, majd sarkon fordult, és otthagyta a gyászolókat.

Végül a feladatot a kántor vette át, így rendben elhantolták az elhunyt földi maradványait. A Nool információ szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor üzent az érettségizőknek, ezt MONDTA:

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!