Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Durva fordulat! Rács mögé kerülhet Gáspár Bea?

„Elszomorít ez az egész, mert az ember bízik az igazságszolgáltatásban…”

Egy évvel a brutális karambol után – amikor autója a kétszer kétsávos úton frontálisan ütközött egy, a menetiránnyal szemben haladó másik személygépkocsival – sem nyugodhat meg Gáspár Bea. A bíró a tárgyaláson őt is vétkesnek találta, közel 70 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá. Az asszony nem ért egyet a döntéssel, és nem hajlandó fizetni sem – árulta el a Star magazinnak. Bea a végsőkig harcol az igazáért, ezért perújrafelvételt kérnek.

– A bíró úr el sem olvasta az én vallomásomat arról, hogyan következett be a baleset, csak arra hagyatkozott, amit a tárgyaláson hallott. Tulajdonképpen majdnem ott tartunk, hogy adjam le a jogsimat, mert én is hibáztam, mivel egy kocsit megelőzve a bal oldali sávban maradva tartottam az autót, és nem mentem le azon nyomban a jobb oldalra, hiszen jobbra tartási kötelezettség van. Tehát nem akkor lett volna elkerülhető a beleset, ha nem jön velem szembe senki, hanem akkor, ha én jobbra tartok. Megjegyzem, a karambolt okozó hölgy el ismerte a bíróságon, hogy ő volt a vétkes fél. De akkor miért vagyon én is elmarasztalva? – kesereg Gáspár Be.

– Ki kérem magamnak a bíró úr döntését! Azt mondta, hogy ha nem fizetjük ki a büntetést, akkor bevisznek a börtönbe. Nem érdelek, akkor bevonulok ötezer forint per napért! Megyünk a kóriára! Én abban bízom, hogy a kúriai a dönts valamilyen szinten igazságosabb lesz, mert talán ott tudnak olvasni… – folytatja Győzike felesége, aki arra számított, hogy kizárólag a vétkes sofőrt marasztalják el. S bár kijelentették, hogy fellebbezésnek helye nincs, perújrafelvételre van lehetőségük, amivel élni is fognak.

– Nekem – a vétkes sofőrrel ellentétben – még csak azt sem ajánlotta fel a bíró, hogy közmunkában ledolgozhatom a bírságot az önkormányzatnál: én leülhetem napi ötezer forintért, tehát körülbelül tizenhárom napot kellene a sitten töltenem…

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!