Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

KIDERÜLT: Melegbárban megszegve a kijárási korlátozást, kapták el Szájer Józsefet a rendőrök – kábítószer is volt nála

Szájer József kedd délután közleményben ismerte el, hogy ott volt az illegális brüsszeli “házibulin”, ahogyan ő fogalmazott, de azt állítja, hogy drogot nem fogyasztott. A családjától, a kollégáitól és a szavazóitól bocsánatot kért és azt hangsúlyozta, hogy ez egy “személyes botlás” volt, amiért sem a politikai közössége, sem a hazája nem felel.

Szájer József, a Fidesz lemondott EP-képviselője a közleményében azt írja:

“A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Az Európai Néppártot (EPP) is megkerestük az ügyeben, amelynek 2009 óta Szájer volt a jogalkotásért felelős alelnöke. Az EPP szóvivője megkeresésünkre Szájer angoluk kiadott közleményét küldte el a Telexnek. Ebben a fideszes politikus azt írja:

“Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Bocsánatot kérek a családomtól, a kollégáimtól és a szavazóimtól.”

Arra kérte a családját, a munkatársait és a válaszóit, hogy az elmúlt harminc év odaadó és kemény munkájának tükrében értékeljék a “személyes botlását”. Azt is hozzáteszi Szájer, hogy csak ő maga tartozik felelősséggel a “félrelépésért”, és kéri, hogy emiatt se a hazáját, se a politikai közösségét ne vonják felelősségre.

KAPCSOLÓDÓ
GYURCSÁNY - ORBÁN háború! Gyurcsány üzent Orbánnak: Na, mi van? Látszik, hogy tele a gatya, mert...

Szájer József vasárnap váratlanul lemondott európai képviselőségéről, a fél ország találgatta a lemondás okát. A fideszes politikus vasárnap tájékoztatta erről Davit Sassolit, a EP elnökét.

“Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom”

– írta a lemondását taglaló közlemény.

Aztán derült égből a villámcsapsként kedden érkezett a hír, hogy belga lapok arról cikkeznek: a rendőrség múlt pénteken lecsapott egy illegáis, a járványügyi szabályokat is megsértő bulira.  A rendezvényen helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. Brüsszeli sajtóértesülések szerint az “buli” helyszíne a Le Detour nevű melegbár volt, ami egy utcában van a helyi rendőrőrkapitánysággal, Szájer azonban házibuliként hivatkozik az eseményre.

KAPCSOLÓDÓ
Lapkasajttal adták a sajtos-tejfölös lángost a Csepeli strand büféjében – a vendéglátás nyári mélyrepülése így elkezdődni látszik

Az eseményt a járványszabályok megszegőire vadászó átlagos rendőri alakulat buktatta le; a bulit a rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése szembemegy a Belgiumban életben lévő járványügyi intézkedésekkel.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!