Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Éppen csak nem történt szörnyű tömeges baleset az M7-esen

A videón látszik, ahogy majdnem a közúti munkások közé hajtanak az előzni akaró sofőrök.

Az elmúlt napokban két energianyelőt is összetörtek autósok – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az utóbbi esetet rögzítette is a Közút egyik kamerája.

Az úgynevezett ütközési energiaelnyelő berendezésekkel a gyorsforgalmi utakon dolgozókat védik. Az elmúlt napokban két ilyen eszköznek is nekihajtottak autósok az M1-es és az M7-es autópályán.

Az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon múlt szerda délelőtt a védőkorlátot javították az 55-ös kilométerszelvény környezetében a belső sáv zárása mellett, egy jármű ugyanakkor az előjelzések ellenére nekicsapódott a munkaterületen dolgozókat védő eszközbe. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

KAPCSOLÓDÓ
Gyerekek ez már nem játék! Sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

A videón látható eset néhány napja, szombat reggel történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 83-as kilométerszelvénynél. Személyi sérülés szerencsére itt sem történt.

Jól látható, hogy mi vezetett a balesethez:

korlátozás a belső sávban volt, ugyanakkor több jármű is nagy sebességgel haladt ott, az egyik kishaszonjármű a munkaterület előtt éppen be tudott vágni egy kamion elé, hogy elkerülje a becsapódást.

A mögötte haladó három személyautóból az első nem tudott ilyen manővert végrehajtani, így az energiaelnyelőnek ütközött, míg több autó úgy tudott a középső sávba sorolni, hogy a teherautóknak is egy sávval arrébb kellett húzódniuk, ezzel tudták elkerülni, hogy tömeges baleset történjen.

KAPCSOLÓDÓ
Stummer: Titkos alagutat építenének Orbánnak a Puskás Stadion alá

Mindkét esetben elmondható, hogy több lépcsőben vezettek be sebességkorlátozást a munkaterületek előtt, előjelző autók figyelmeztettek a belső sávot érintő munkavégzésre és az autópályák felett található digitális kijelzőkön is előre felhívták a közlekedők figyelmét minderre.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!