Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

JÓ HÍREK: Egy 100 év feletti magyar beteg is felgyógyult a koronavírusból

Az önkéntes véradás fontosságára hívták fel egyebek közt a figyelmet az operatív törzs sajtótájékoztatóján, azért, hogy Magyarország a járványos időkben is fenn tudja tartani vértartalékait.

A véradás és a vérplazmaadás fontosságára hívta fel a figyelmet a véradók napján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes elmondta: az önkéntes véradás azért is fontos, hogy Magyarország a járványos időkben is fenn tudja tartani vértartalékait.

A vérplazma-terápia segít a koronavírus-fertőzötteknek, megelőzheti a súlyos tünetek kialakulását – tette hozzá.

Az osztályvezető ismertette: csütörtökön 6393-mal nőtt az azonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 135, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 52 126-an vannak.

A sajtó kérdéseire egy kivétellel nem adtak választ: az az egy az volt, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók is felgyógyulhatnak-e a betegségből.

Galgóczi Ágnes szerint előfordul, hogy enyhe tünetekkel átesik egy idős ember a betegségen, de volt száz év feletti beteg is, aki felgyógyult a súlyos tünetekkel járó betegségből.

Az elmúlt 24 órában a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 235 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, ezzel szeptember 21. óta az összes rendőri intézkedés száma 8994-re emelkedett – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

KAPCSOLÓDÓ
Félholtan találtak Törőcsik Mari fiára

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a 235-ből 186 személlyel szemben intézkedtek tízezer főnél nagyobb településen, mert az önkormányzati rendeletben elrendelt maszkviselési szabályoknak nem tettek eleget a meghatározott nyilvános helyeken.

Hozzátette: harminc személyt figyelmeztettek, nyolcvanhat személynél helyszíni bírságot szabtak ki, míg hetven esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint a rendőrök ellenőrizték a maszkviselés szabályainak betartását a tömegközlekedési járműveken, illetve a megállóhelyeken, és tizenegy személlyel szemben intézkedtek.

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor RENDKÍVÜLI bejelentése, amiről minden MAGYARNAK tudnia kell:

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!