Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Bejelentették a legújabb intézkedéseket – részletek

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden délután bejelentette a legújabb, a koronavírus-járvány miatt meghozott gazdasági intézkedéseket.

Hat olyan javaslatról döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá teszi a pénzügyek intézését – jelentette be Varga Mihály.

A hat pont:

  1. Az Operatív törzs támogatja, hogy ott, ahol elektronikus pénztárgép működik, ott lehetőség lesz az elektronikus fizetésre is. Ez továbbin50-60ezer helyet jelent és több 10milliárd forinttal csökkenti a készpénzhasználatot.

  2. Az elektronikus banki ügyintézés kiterjesztésével akár kétmillióval csökkenhet a személyes ügyintézések száma.

  3. A földhivatalokban lehetőség lesz elektronikusan benyújtható okiratok használatára, ez évente 130 ezer személyes ügyintézéssel lehet kevesebb. Ide tartoznak például az ingatlanszerzéssel és hitelfelvétellel kapcsolatos ügyek.

  4. Az ingatlanok értékbecslése széles körben ingyenes lesz, a jövőben ezt az ügyek egyharmadában egy erre a célra létrehozott adatbázis segítségével végeznék el a bankok. Ez az ügyfeleknek 30-50 ezer forintos megtakarítás lenne.

  5. Ingatlan ügyekben a közjegyzői ügyintézés is egyszerűsödik, ez évi 60-70ezer ügyfélnek jelent évente több tízezer forint megtakarítást.

  6. Bevezetik a digitális dokumentumkezelést, a 6,5 millió bankszámlás ügyfél nagyobb biztonsága érdekében.

Az intézkedéseket rövidesen bevezetik.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Belehalt a koronavírusba az ismert vírustagadó orvos

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!