Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Orbán Viktor bejelentést tett! Újra bevezetik a 65 év felettiek idősávját!

A miniszterelnök hétfő délelőtt jelentette be, hogy aláírta azt a kormányrendeletet, ami „azt a célt szolgálja, hogy az idősek (a 65 éven felüliek) hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak”. Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Szombaton és vasárnap pedig 8 és 10 óra között lesz érvényes ugyanez.

Orbán Viktor hozzátette, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban. Elmondta azt is, hogy a járvány statisztikáiból világosan látszik, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályt továbbra is ők jelentik.

KAPCSOLÓDÓ
Mind a négy tagját megölte a koronavírus egy százhalombattai családnak

Orbán Viktor arról nem beszélt, hogy pontosan mikortól vezetik be az idősávokat. Mindenesetre a videón mutatnak egy részletet a szövegből, amin az látszik, hogy a kihirdetést követő napon lép hatályba.

A bejelentés előtt az Idősek Tanácsának tagjai javasolták az idősáv bevezetését. (Egyébként a tetsületről szóló határozat szerint az Idősek Tanácsának elnöke a miniszterelnök, alelnöke Novák Katalin, a tagjait pedig a miniszterelnök kéri fel részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján.)

KAPCSOLÓDÓ
Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

A járvány első hulláma alatt a 9-12 óra közötti idősávot jelölték ki 65 éven felülieknek a vásárlásra. Akkor csak ezekben az órákban mehettek be a boltokba.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!