Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Kigyulladt a karácsonkői kórház: 10 KORONAVÍRUSOS beteg égett benn (VIDEÓ)

A tűz 18.30 órakor ütött ki a kórház második emeletén, ahol nyolcágyas kórtermekben koronavírusos betegek voltak. Az osztályon minden ágy foglalt volt.

Az intenzív osztály két kórtermében nyolc-nyolc eleve súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni nem tudó koronavírus-fertőzöttet ápoltak. A sérültek között van az ügyeletes orvos is, aki égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a tűzből a koronavírusos betegeket. A Ripost információja szerint,

abban a kórteremben, ahol a tűz keletkezett, senki sem élte túl.

A helyi sajtó szerint a jászvásári kórházból mentők indultak Karácsonkő felé, hogy a betegeket elszállítsák. Nelu Tataru, romániai egészségügyi miniszter is a helyszínre érkezett.

A hírtelevíziók értesülése szerint az automata berendezések egyike kapott lángra, a tűz pedig a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedt.

A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a kórház többi részére. A SMURD rohammentő-szolgálat Jászvásárra (Iasi) szállítja a túlélőket, ahol a város határában a Covid-19-ben szenvedő betegek számára újonnan beüzemelt mobilkórház intenzív osztálya veszi át ápolásukat.

Nelu Tataru, romániai egészségügyi miniszter is a helyszínre érkezett, Ludovic Orban miniszterelnök pedig a belügyminisztériumban alakult válságstáb munkáját felügyeli. Az ügyben a legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

KAPCSOLÓDÓ
OPERATÍV TÖRZS: Már Pfizer és Sputnik vakcinára is lehet időpontot foglalni!

Áder János részvéttáviratot küldött a román elnöknek

Részvéttáviratot küldött a magyar köztársasági elnök a román államfőnek szombaton a karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt.

„Engedje meg, hogy Magyarország népe nevében ezúton fejezzem ki mindannyiunk őszinte részvétét a tragikus tűzesetben elhunytak családtagjainak és hozzátartozóinak. Szívből átérezzük fájdalmukat, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk” – írta Áder János Klaus Iohannisnak.

KAPCSOLÓDÓ
Ma lenne 56 éves Cipő - a szívroham vitte el nagyon fiatalon egy generáció ikonját

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!