Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

JÖN A HÓ!: Ekkorra érhet Magyarországra az első rendes havazás idén

Borús, ködös napok következnek, tartósan marad ez a kellemetlen, késő őszi időjárás, amit hirtelen váltással követ majd a havazás a hosszútávú időjárás-előrejelzések szerint.

A jelenlegi, ködös időt egy hidegpárna-jelenség okozza: a magasabban lévő, melegebb levegő leszorítja a múlthéten érkezett hideg légréteget, ami fel sem tud melegedni rendesen a napot eltakaró pára miatt. A következő napokban éjszakánként akár 1 fokig is hűlhet a hőmérséklet, de nappal sem lesz melegebb 11 foknál.

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

A 24.hu az agronaptár.hu-ra hivatkozva azt írja, hosszabb távon, november 19-étől egy tőlünk északra lévő ciklonnak köszönhetően néhány napig gyakoribb lesz majd a napsütés, de az ország délnyugati részén marad a borongós idő.

Egyben ez lesz a komoly változás előszele is, a hónap végére, november 24-25-e tájára ugyanis egy északnyugat felől érkező ciklon közelíti meg az országot, rendes, északi hideg zúdul be a hosszútávú – tehát még bizonytalan – előrejelzés szerint. Éjjelente -3, -4 fokok lesznek és a nappalok sem lesznek sokkal a fagypont felett.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Megkapta az oltást Majka párja - váratlan mellékhatások léptek fel!

A portál szerint november végére, december elejére több helyen kialakulhatnak hózáporok, északkeleten néhány centis hótakaró meg is maradhat.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!