Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Koronavírus: VAN REMÉNY! – ebben az európai országban már lassul a járvány terjedése

Olivier Véran francia egészségügyi miniszter szerint Franciaországban lelassult a koronavírus-járvány terjedése, de még túl korai lenne a tíz napja kihirdetett általános karantén következtetéseit levonni.

A meghozott intézkedéseknek köszönhetően megfigyelhető a járvány terjedésének lassulása, de még túl korai a lezárás következtetéseit levonni – mondta vasárnap a tárcavezető, miközben az előző nap 40 ezer fölé emelkedett az elhunytak száma, a napi esetszám pedig pénteken több mint 60 ezerrel újabb rekordot döntött. A miniszter elmondta: az általános karantén előtti két hét hétben az éttermek és a bárok bezárása a nagyvárosokban, valamint az éjszakai kijárási tilalom hatékonynak bizonyult, de nem elégségesnek. Az elmúlt héten már csak 20 százalékkal emelkedett a napi esetszám az azt megelőző hetek jóval jelentősebb emelkedése után – hangsúlyozta a kormánytag. Olivier Véran szerint ha a kormány nem rendelt volna el újabb szigorításokat, a járvány még gyorsabban és még nagyobb erővel terjedt volna, s az egészségügyi következmények még tragikusabbak lettek volna a jelenleginél.
Emlékeztetett arra, hogy míg az első hullámban több mint 30 ezren, a jelenlegi hullámban eddig 9 ezren veszítették életüket, és jelenleg 4400 súlyos beteg van a kórházakban.
“A jövő hét végére már olyan biztos adataink lesznek, amelyek alapján megítélhető a helyzet, de a betegfelvétel a kórházakban és az intenzív osztályokon még mindenképpen nőni fog a következő napokban, hiszen a jelenlegi számok még a lezárás előtti járványügyi helyzetet tükrözik vissza” – hívta fel a figyelmet. A kormány előzetes bejelentése szerint a járvány második hulláma november közepén fog tetőzni mintegy 6 ezer súlyos beteggel.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..

Franciaország a második hullám elején 5200 intenzív ággyal rendelkezett, amelyet fokozatosan kibővítettek 6400-ra, ami tovább növelhető 7500-ra. Amennyiben kizárólag koronavírusos betegek ellátásra állna át a francia egészségügy, 10 500 súlyos beteget is tudnak fogadni az intenzív osztályok.
A járvány által leginkább sújtott régió jelenleg az ország középső részén található Auvergne-Rhone-Alpes, amelynek központja Lyon. Itt egy hónap alatt meghatszorozódott a betegfelvétel a kórházakban, ezért megkezdődött a stabil állapotban lévő betegek egy részének átszállítása az ország nyugati részén található Bretagne kórházaiba. Eddig 61 beteget szállítottak el, s az elővigyázatosságból elrendelt intézkedés keretében összesen kétszáz beteg evakuálását tervezik a tetőzés előtt annak érdekében, hogy a jövő héten várhatóan nagy számban érkező súlyos betegnek legyen elég hely a Lyon környéki kórházakban is.

KAPCSOLÓDÓ
Félholtan találtak Törőcsik Mari fiára

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!