Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Küszöbön a kijárási korlátozás nálunk is

Napokon belül újabb szigorítások jönnek a járvány megfékezésére. Akár napközbeni vagy éjszakai kijárási korlátozás is jöhet.

Az eheti kormányülésen újabb szigorításról döntenek, mert a járványterjedés miatt nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek – mondta el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában. A miniszter elzárkózott attól, hogy eláruljon részleteket a készülő intézkedésekről.

KAPCSOLÓDÓ
FONTOS HÍR: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás – ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

Korábban a miniszterelnök és a kormány tagjai mereven elzárkóztak az újabb korlátozások elől, mondván nem akarják megakasztani a gazdaságot. Pár napja azonban már bejelentették, hogy decemberig meghosszabbították a határzárat és végül a maszkviselés terén is határozottabban lépnek fel mától, mivel exponenciálisan terjed a járvány és nem sikerül megfékezni.

Tavasszal idősávokat vezettek be a vásárláshoz és részleges kijárási korlátozás is volt. Mivel a legtöbb környező országban részben ezzel próbálkoznak, nem kizárt, hogy nálunk is erre szánja el magát a kormány. Az iskolák bezárása egyelőre nincs napirenden, ezt most a miniszter is megerősítette, noha egyre több szülői és pedagógus szervezet sürgeti a digitális oktatásra való átállást.

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE: Nyitnak az éttermek, kocsmák és az iskolák! ITT VANNAK A RÉSZLETEK:

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!