Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Koronavírus: új szigorításokat jelentett be az operatív törzs

A kormány szerdai ülésén az emberek védelme érdekében új védelmi intézkedésekről döntött, kiterjeszti hétfőtől a maszkviselés kötelezettségét a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre – jelentették be az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Azt is megtudhattuk, hogy 933 főt vezényeltek át egészségügyi intézményekből a koronavírus-betegek ellátása érdekében.

Újabb szigorítás

A magyar emberek élete, testi épsége védelme érdekében a kormány tegnap új védelmi intézkedésekről döntött

– jelentette be az operatív törzs ügyeleti központ vezető-helyettese. Kiss Róbert ezután kifejtette: a döntés értelmében szigorodnak a maszkviselés szabályai. Hétfőtől, november 2-ától szélesebb körben lesz kötelező a maszkviselés.

Jelenleg kötelező a maszk viselése a tömegközelekedési eszközön, a kereskedelmi egységekben, üzletekben, mozikban, színházakban, könyvtárakban, az egészségügyi és szociális intézményekben, illetve a gyűléseken, sportrendezvényeken, illetve az ügyfélszolgálati irodákban is.

KAPCSOLÓDÓ
Indul az újranyitás Magyarországon - Változik a kijárási tilalom és a boltok nyitvatartása

A kormány döntésének értelmében kiterjeszti hétfőtől a maszkviselés kötelezettségét a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre. A szórakozóhelyen,  a vendéglátó üzletekben, a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk használata, csak az étel és ital elfogyasztásának idejére lehet levenni a maszkot – mondta.

Aki a felszólításra sem hajlandó felvenni a maszkot, akkor az üzemeltető intézkedik arról, hogy a személy ne vegye igénybe a hely szolgáltatásait. A kormányrendelet értelmében az ellenőrzéseket a rendőrség is végrehajthatja, felhatalmazást kap a rendőrsét, hogy saját hatáskörben intézkedjen ilyen esetekben. Végső esetben akár a hely bezárására is sor kerülhet – fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor RENDKÍVÜLI bejelentése, amiről minden MAGYARNAK tudnia kell:

A Mindenszentek Napjára készülnek a hatóságok – nyugtatott meg mindenkit Kiss Róbert rendőr alezredes.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!