Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Az orvosok szerint kevés az esélye, hogy felépül: élet és halál között lebeg a ValóVilág sztárjának szerelme

Budapest — Józan ésszel felfoghatatlan, mennyire törékeny az emberi élet, a boldogság, s hogy egyetlen pillanat alatt hogyan mehet tönkre minden.

A ValóVilág 8 egykori szereplője, Csodó Lóránd (27) élete legnehezebb időszakát éli át, ugyanis szerelme, Dóri (21) olyan súlyos autóbalesetet szenvedett a múlt hét végén, hogy azóta is kómában van. Az orvosok szerint szinte semmi esély arra, hogy valaha is felépüljön. Lóri a Blikknek nyilatkozott a szörnyű balesetről.

– Dóri az édesanyjával, a mamájával és a nevelőapjával a temetőből jött, virágot vittek a rokonaik sírjához. A kocsiból írt egy sms-t nekem, de már nem tudtam rá időben válaszolni. Pár perccel később az autó – eddig tisztázatlan körülmények között – megcsúszott, majd az árokba zuhantak – kezdte lapunknak megtörten Lóri.

Bár a sofőr nem hajtott gyorsan, Lóri szerint körülbelül 65 kilométeres sebességgel mentek, Dóri, aki hátul utazott, nem volt bekötve, így szinte esélye sem volt megúszni a balesetet.

– Eltört négy csigolyája, a helyszínen megállt a szíve. Tizenöt percig nem élt, de sikerült újraéleszteni, ám az agya nem kapott oxigént – mondta elcsukló hangon a fiatalember.

KAPCSOLÓDÓ
15 évig nem járt dolgozni, de kapta a fizetését - most bukott le!

– A mentősök kitartóan küzdöttek az életéért, végül újra dobogott a szíve. A kórházban kiderült, hogy az agyi funkciók megszűntek. Csúnyán hangzik, de Dóri agyhalott állapotban van, és az orvosok szerint szinte semmilyen esély sincs arra, hogy valaha felépül. Ha a szervezete küzd, és életben marad, akkor is vegetatív állapotban marad, soha nem lesz már ugyanaz az ember, mint korábban. Nem tud majd beszélni, járni, még a kanalat sem tudja majd megfogni, hogy egyen – sorolta a könnyeivel küzdve Lóri.

Dóriék autója vasárnap csapódott árokba, a temetőből jött a család./ Fotó: blikk

Dóriék autója vasárnap csapódott árokba, a temetőből jött a család./ Fotó: blikk

Az egykori villalakó és természetesen a fiatal lány családja is összetört. A szerelmespárnak nagy tervei voltak. Január óta alkotnak egy párt, két hete kivették első közös albérletüket, gyermeket terveztek és közös jövőt, amely most egy pillanat alatt szertefoszlott.

– November 9-én lenne Dóri születésnapja, de nem tudjuk, megéri-e egyáltalán. Reménykedünk, hiszünk abban, hogy visszatér hozzánk, hogy újra ránk mosolyog. Szeretnénk valamilyen alternatívát keresni, ha bárki tud olyan orvost, kórházat vagy kezelést, ahol reményt adnak a gyógyulásra, azért nagyon hálásak lennénk – folytatta Lóri, aki megdöbbentő dologra is rászánta magát.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

Tudom, sokan nem hisznek benne, de a napokban elmentem egy médiumhoz, hátha tudok beszélni Dórival. A médium azt mondta, hogy még itt van, küzd, harcol, hallja, ha beszélünk hozzá. Választás előtt áll, és vagy nekem, vagy az édesanyjának kell segíteni, hogy átmenjen…. – mondta remegő hangon Lóri. – Nem akarjuk elfogadni a halál gondolatát, de tudom, hogy az én szerelmem nem akarna úgy élni, hogy nem tud magáról, hogy ágyhoz van kötve, kiszolgáltatva… Borzalmas. Egész nap sírok, bármit megadnék azért, hogy újra halljam a hangját, hogy megöleljen.

Lóri mindennap rövid időre bemehet szerelméhez, beszél hozzá, fogja a kezét, s míg látja a kedvesét, reméli, hogy ez a rémálom egyszer csak véget ér.

Túlélhető, ha bekötik

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2018-ban meghalt 468 járművezető és utas közül 268-an (57%) nem használták a biztonsági övet.

A súlyos sérüléssel járó balesetek esetében ez az arány rosszabb: a súlyosan sérültek 62%-a nem volt bekötve a baleset bekövetkeztekor.

Blikk Rúzs

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!