Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Tragédia: négyhónapos csecsemő halt meg koronavírusban

Az egész térségben észlelhető koronavírus-hullám felfutása, a szomszédos Romániában is napról-napra rekordszámú új fertőzöttet mutat. A G4Media.ro beszámolója alapján az elmúlt 24 órában bekövetkezett új halálesetek között egy négy hónapos csecsemő is van. A hivatalos közlemény szerint a kicsinek más társbetegségei is voltak. Nem derült ki, hogy hol kaphatta el a fertőzést, mert a kórházi látogatást szigorúan szabályozták Romániában. Egy szakértő szerint a legvalószínűbb, hogy a kórházi személyzet fertőzhette meg a kicsit.

KAPCSOLÓDÓ
Szinte senkinek sem tűnik fel a hiba ezen a képen! Te észreveszed?

Gyerekek is veszélyeztetettek?

Gyerekek ugyanúgy elkaphatják és terjeszthetik a koronavírust, mint bárki más, de tény, hogy kevesebben lesznek tőle betegek. A fertőzött csecsemők az idősebb gyerekeknél gyakrabban kerültek ugyan kórházba, de nem intenzív osztályra. A Koronavírus Kisokos szerkesztői szerint egyelőre nem tudható pontosan, hogy ennek mi az oka, mert nem ismert, hogy a babáknak milyen tüneteik voltak, de fontos körülmény, hogy összességében nagyon kevés esetről van szó, mert a betegség sokkal ritkább a csecsemőknél, mint a felnőtteknél.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

Romániában berobbant a vírus

Romániában az elmúlt 24 órában rekordszámú új fertőzöttet (5343-at), és új halálesetet (107-et) regisztráltak. A nyilvántartott fertőzöttek száma ezzel 222 559-re, az elhunytaké pedig 6681-re nőtt.

(kép forrása: www.coronatracker.com)

 

Forrás:
atv | forrás2

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!