Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Egyszeri segélyt kért az államtól egy 73 éves nyugdíjas, 50 forintot utaltak neki

‘Annyira megalázó, hogy rettentő. Ezen már csak nevetni lehet. Jobb lett volna, ha nem küldenek semmit’ – mondta az ATV-nek.

Nehéz helyzetben van az a 73 éves özvegyasszony, akinek a havi nyugdíja 91 ezer forint. A folyamatos drágulás neki is gondot okoz, ezért igényelte az egyszeri támogatást az államtól. Nagyon elcsodálkozott, mikor megkapta a csekket – 50 forintról.

Évekkel korábban halt meg a férje, egyedül van és még mindig dolgozik, takarít, hogy megéljen. A járvány miatt viszont neki is nehezebbé vált az élete, mert nagyon megdrágult minden. Úgy érzi abban szerencsés, hogy a gyógyszerei olcsóbbak és bírja még a munkát. De másfél hónapja támogatást kért már, amit most kapott kézhez.

Az ATV-nek elmondta:

“annyira megalázó, hogy rettentő. Ezen már csak nevetni lehet. Jobb lett volna, ha nem küldenek semmit”.

Az ATV megkereste a Magyar Államkincstárat, akik azt válaszolták, hogy az egyszeri segély minimumösszege 15 ezer forint, ezért valami tévedés történhetett. Az asszony panaszával az illetékes szervekhez fordulhat.

KAPCSOLÓDÓ
Ennyi plusz emelést kaphat most minden magyar nyugdíjas, már megint "dőlhet a lé "az időseknek.....

Egy nyugdíjszakértő szerint az is furcsa, hogy a nő nem kapott semmilyen értesítést sem arról, hogy mi alapján és mennyi pénzt utalnak neki.

forrás

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!