Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Erre eddig nem volt példa: brutális telet jósolnak Magyarországra az OMSZ szakértői

Nem kezdett el visszafagyni a sarkvidék, ez extrém telet eredményezhet Magyarországon is.

Bár már hamarosan novembert írunk, még mindig nem kezdett el visszafagyni a nyáron megolvadt sarkvidéki óceán, írja az OMSZ alapján a HVG. Ilyen sosem volt még eddig: amióta figyelemmel kísérik az időjárási méréseket, október végére mindig elkezdődött a jégképződés a Szibériánál található Laptyev-tengeren.A teljesen más ütemben haladó visszafagyás pedig nem csak a sarkvidékre van hatással.

KAPCSOLÓDÓ
HATALMAS MAGYAR SIKER: Salim Omar aranyérmet nyert a taekwondo-Európa-bajnokságon

“A rendhagyó jelenségnek akár jelentős következményei is lehetnek az előttünk álló tél szempontjából” – idézte a figyelmeztetést a HVG. Ennek következtében Magyarországon is extrémebb időjárási kilengésekhez, erőteljesebb hidegbetörésekhez és meleg periódusokhoz vezethet a jelenlegi példátlan helyzet, ugyanis ha a megszokottnál 15-20 fokkal tartósan magasabb marad a sarkkörön túli levegő hőmérséklete, az gyengítheti a poláris futóáramlást.

A folyamat nincs még kellő részletességgel feltérképezve, azonban a korábbi tapasztalatok alapján joggal aggódhatnak a brutális hazai tél miatt a meteorológusok.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Kiderültek a dolgok! Nincsenek jó híreink, a vírus továbbra is sakkban tartja az országot! ERRŐL TUDNOD KELL:

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!