Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

További egy milliárd forinttal nő a magyar ŰRPROGRAMRA szánt pénzösszeg

Átcsoportosítottak.

132 milliárd forintot csoportosított át a kormány a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból a költségvetés más soraira, így az alap összesített kiadása már 2023 milliárd forint felett jár – írja a Portoflio.

Az átcsoportosítás révén a magyar űrprogramért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium plusz egymilliárd forintot kapott űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra.

Szijjártó Péter tavaly azt közölte, hogy a kormány 10 milliárd forintot költ a következő három évben arra, hogy 2024-ben magyar űrhajós mehessen a világűrbe – jegyzi meg a hvg.hu.

A 132 milliárdos átcsoportosítás során a legnagyobb szelet, 115 milliárd forint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez került. Az összeg a pontos megfogalmazás szerint a “a NVTNM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban” megy majd.

KAPCSOLÓDÓ
Hirtelen fontos lett a minél több Pfizer: 3,5 millió vakcina érkezik Magyarországra a következő két hónapban

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 10 milliárd forintot kap tőkeemelésre és 5,6 milliárd forint jut a tárcához tartozó kerékpáros létesítmények fejlesztése célokra.

A kedden megjelent határozatból az is kiderül, hogy a Központi Maradványelszámolási Alapot 4,3 milliárd forinttal csökkentették. Ebből a legnagyobb összeg a Belügyminisztériumnak jutott 2 milliárd forint értékben, “kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira”, 980 millió forint pedig az Emminek “egyes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására”.

KAPCSOLÓDÓ
Ő Zsuzsa, a 34 éves terhes bölcsődei dolgozó, aki életét vesztette..Megszólalt az édesapa, és ezeket mondta:

Mindezek mellett az általános költségvetési tartalékból 2,4 milliárd forintot tettek át az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!