Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

KORONAVÍRUS: Napokon belül ezeken a településeken robbanhat be a vírus! RÉSZLETEK>>>

Két településen mutattak ki emelkedő tendenciát a szennyvízben, míg 6 városban vagy területen – többek között Budapesten és az agglomerációban is – csökkenő tendencia volt fellelhető az NNK szerint.
Az ország nagy részén stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben – közölte a méréseket végző Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főosztályvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Pándics Tamás hozzátette: a szennyvízben kimutatható koncentráció alapján a következő 4-10 nap megbetegedésszámának alakulására is lehet következtetni.Mint mondta, az NNK május óta vizsgálja a koronavírus örökítőanyagának mennyiséget a főváros és a nagyobb városok szennyvizében. A 41. héten végzett szennyvízvizsgálat nagyon heterogén képet mutatott – jelezte, hozzáfűzve, hogy egyes településeken emelkedett, máshol viszont csökkent a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben.

KAPCSOLÓDÓ
Özönlenek a gratulációk! Megérkezett az új családtag Stohl Andrásékhoz! Hatalmas a boldogság...

Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok. A hatóságok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését, így abból kimutatható a koronavírus-fertőzések jövőbeli felfutása.

Az eddigiek alapján az előrejelző erőt illetően nagy a bizonytalanság. A szennyvízminták nem feltétlenül olyan pontos előrejelzők, mint azt korábban gondoltuk. Az elmúlt hetekben is láttunk már példát arra, hogy a szennyvízadatok csökkenést vetítenek előre, a későbbi fertőzésszámokban ez a csökkenés viszont nem jelent meg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei alapján a járvány nem ért véget, ezért a legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira. Kerüljük a zsúfolt helyeket, helyzeteket! Különös tekintettel a zárt térben szervezett rendezvényekre – írják.

KAPCSOLÓDÓ
Itt az igazság: Ha van védettségi igazolványod, akkor érdemes elolvasni ! EZT legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna!

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!