Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Aki megszegi a karantént akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat – EZ MÉG NEM MINDEN!

A karanténszabályok megsértése esetén a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet egy törvényjavaslat alapján, amit pénteken nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A javaslat szerint a bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

A karanténkötelezett a karanténlakást a hatósági házi karantén lejártát követő napot megelőzően kizárólag az illetékes rendőrkapitányság részére tett bejelentés tudomásulvételét követően, orvos utasítására, megbetegedése miatt – a sürgősségi betegellátást végző személy kíséretében –, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, vagy kormányrendeletben meghatározott esetben hagyhatja el.

KAPCSOLÓDÓ
Tragédia történt: Meghalt Csilla babája, gyászol az egész ország! ÉRTHETETLEN! Nyomoz a rendőrség az ügyben!

A Népszava egyébként pénteken úgy értesült, hogy hétfőn sürgősséggel szigorít a járványügyi szabályokon, ez várhatóan a maszkviselettel kapcsolatos intézkedéseket is érintheti majd.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!