Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MINDENSZENTEK: Lehet, hogy temetői gyertyagyújtás helyett idén csak otthoni lesz a koronavírus-járvány miatt és az idősek védelmében?

November elseje mindenszentek ünnepe, másodika pedig a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek (latinul Festum Omnium Sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja. A protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezéssé.

Idén a koronavírus második hulláma, viszont a megemlékezéseket is keresztbe vágta. Müller Cecília nemrég bejelentette, hogy a csoportosulások elkerülése érdekében a zászlófelvonáson és a díjátadásokon kívül nem lesznek központi ünnepségek október 23-án. Így  látható, hogy a  Mindenszentek ünnepe és halottak napja sem lesz az eddig megszokott. A szomszédos Szlovákiában Igor Matovič miniszterelnök azt mondta:

“Biztos vagyok abban, hogy az elhunytak megbocsátják nekünk, ha néhány héttel elhalasztjuk”

A szlovák kormányfő szerint ha az emberek mindenszentek ünnepén nem maradnak otthon, az hatalmas kockázatot jelent.

KAPCSOLÓDÓ
Előkerült Zámbó Jimmy eltitkolt gyereke - Zámbó Krisztián is megszólalt: „Apám nagy kópé volt”

Lesznek korlátozások Magyarországon?

Erről még nem tudni semmi biztosat, feltehetőleg az Operatív Törzs a közeljövőben fog tájékoztatást adni . Viszont jó ötlet lehet a köztemetők nyitvatartásának módosítása, csökkentve a minden évben megszokott nagy tömeget.

Farkasréti temető 2018-ban Fotó: Mudra László – Origo

Ebben az időszakban sok idős ember is a temetőkbe látogat, ezért akár még az idősáv kialakítása is jó megoldás lehet, hogy a koronavírussal szembeni legnagyobb veszélynek kitett korcsoportot elkülönítsék a fiatalabbaktól. Ezek viszont csak találgatások, hivatalos állásfoglalás nincs.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!