Egy kisvárosnyi ember fog meghalni KORONAVÍRUSBAN az év végéig Magyarországon – egy előrejelzés szerint

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor Magyarországon az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a koronavírus-járványnak, a november végére várt tetőzéskor 35 ezren fognak ténylegesen megfertőződni, és 220-an fognak meghalni naponta, írja a Magyar Hang a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézetre (IHME) hivatkozva.

A lap szerint a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött kutatóintézet világszerte a legelismertebb és legmegbízhatóbb, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó szakmai műhely. Matematikai modelljeik képesek előrejelezni, hogy az aktuális folyamatoknak milyen kifutásuk lehet a jövőben.

Magyarországra a napi halálozások számának tetőzését november 19-re jósolják, amikor várhatóan 210-nél is többen fognak meghalni naponta. De ha mindenki maszkot viselne, ezt ki lehet tolni december elejére, és jelentősen kevesebb embernek kellene meghalnia. Ha enyhítenének az eddigi korlátozásokon, akkor karácsonykor lesz a legrosszabb a helyzet, napi 550 halottal.

Az azonosított és azonosítatlan fertőzöttek száma november 20-a körül tetőzhet, akkor egy nap alatt 35 ezer új eset is lehet az IHME előrejelzése szerint. A kutatóintézet úgy számol, hogy most ténylegesen napi háromezer új fertőzött lehet, de ez óvatos becslés, ugyanis a járványügyi szakemberek általában tízszeres szorzóval számolnak, ami azt jelenti, hogy például a szombati azonosított 1086 új eset valójában 10 860 új fertőzöttet jelent.

betöltés...

Orbán Viktor szeptember közepén még arról beszélt, hogy a magyar szakemberek szerint december-januárban tetőzik majd a járvány.

forrás

betöltés...