Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

HATALMAS ÁTVERÉS: Hamis gázszámlákat küldenek az NKM nevében a csalók – NE FIZESSE BE!

Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozó újabb visszaélések történtek az elmúlt napokban, a csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében, számla elkészülésére hivatkozva hamis e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználókat – hívta fel a figyelmet csütörtöki, MTI-nek küldött közleményében a Nemzeti Közművek (NKM).
Kiemelik: az ügyfelek banki adataira fókuszáló csalók különböző meghamisított e-mail címről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó leveleket. Fontos tudni, hogy az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati rendszerei az [email protected] valamint a [email protected] címekről küldik ki a hivatalos értesítéseket. Az ügyfeleknek minden esetben erről a két e-mail címről érkezik a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új földgáz- vagy áramszámlájuk készül.

KAPCSOLÓDÓ
Anya köszönt a 7 hetes babájának, de ilyen édes válaszra nem is számított

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik ügyfeleiktől, hogy adják meg a bankkártyás fizetéshez szükséges adataikat. Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történő átirányítást követően kell csak megadniuk – hívta fel a figyelmet az NKM, egyúttal közölte: elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel és más hatóságokkal. Azt kérik, hogy az ügyfelek bármilyen, NKM-el kapcsolatos visszaélés-gyanús megkeresést az [email protected] email címen vagy az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999-es telefonszámán jelezzenek.

KAPCSOLÓDÓ
Itt a Kormányrendelet: HÉTFŐN nyitnak az iskolák!

Címlapkép: Getty Images

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!