Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

FRISS KUTATÁS, ERRŐL MINDENKINEK TUDNIA KELL: egy vitamin megóvhat a koronavírus súlyos következményeitől

Nem csak a fertőzéstől óvhat, de a koronavírus miatti halálozás esélyét is jelentősen csökkenti a D-vitamin – állapították meg kutatók.

Egy frissen publikált tanulmány pmegállapította, hogy a megfelelő D-vitamin szint a szervezetben csökkentette a betegség okozta tünetek súlyosságát és a halálozási arány is alacsonyabb ebben az esetben – írja a házipatika.com.

Az Eurekalert oldalán is közzétett kutatás szerint a Bostoni Egyetem kutatói kórházában kezelt koronavírusos betegek egészségi állapotát és D-vitamin szintjét vetették össze. Összesen 235 betegtől gyűjtöttek vérmintát, majd a betegség lefolyását is feljegyezték náluk.

Megfigyelésük szerint azok a 40 évesnél idősebb betegek, akiknél megfelelő D-vitamin-szintet mértek, 51,5 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg a fertőzésben, mint azok a betegek, akiknek a szervezetében hiány volt ebből az anyagból. Ezenkívül alacsonyabb volt a gyulladás mértéke és magasabb volt a limfociták (vagyis az immunsejtek egyik típusa) szintje is a megfelelő vitaminszint mellett.

A kutatást jegyző Dr. Michael F. Holick a közelmúltban egy olyan tanulmányt is publikált, amely szerint az elegendő mennyiségű D-vitamin 54 százalékkal csökkentheti a koronavírus-fertőzés kockázatát. Szerinte a koronavírus mellett más felső légúti megbetegedéseket okozó vírusok, beleértve az influenza tüneteit is enyhítheti a megfelelő D-vitamin szint.

Koronavírus: Több mint 1 millió halálos áldozat

 

KAPCSOLÓDÓ
ATYAÉG, mi történt? Gyönyörű nő lett Tóth Gabiból!Tóth Gabi dögös képe felrobbantotta a facebookot . Minden rajongó álla leesett az új külsőtől!

atv.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!