Idősek vásárlási sávja: ITT A VÁRATLAN FORDULAT!

A koronavírus-járvány első hullámának végén szinte mindenki azt várta, mikor lehet majd újra a megszokott időpontban vásárolni. Most a második hullám idején viszont valami egészen szokatlanról számoltak be a kereskedők. Esti hírösszefoglaló.

“Kihasználják az idősek a délelőtti időszakot a vásárlásra, amikor a boltokban kevesebben fordulnak meg, és így kisebb az esélye, hogy elkaphatják a terjedő koronavírust. Egyre több élelmiszerüzletben tapasztalják, hogy a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók megfigyelik a vírusfertőzés szempontjából biztonságosabb körülményeket, és ahhoz alkalmazkodnak” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba hozzátette, mivel a vásárló most nem érzi korlátozva magát, nincs ellenállás, sőt sokan – így az idősek is – már maguktól redukálják a fogyasztási szokásaikat: egyre többen kerülik a délutáni, hétvégi áruház-látogatásokat, és főként nagyvárosi környezetben az internetes vásárlás is élénk maradt.

Szintén megfigyelhető, hogy vannak, akik teljesen átálltak a piacos beszerzésre, mert biztonságosabbnak érzik, mint a zárt üzleteket – mondta el az elnök.

Mikor vásároljon az idősebb korosztály?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra hívja fel a figyelmet, hogy az élelmiszerboltokban és a drogériákban fordulnak meg a legtöbben, hétköznaponként a délelőtti időszak a legkevésbé zsúfolt.

Az idősebbek a legkisebb kockázattal 9-10 óra körül tudnak az üzletekbe menni, mivel mindig a délelőtti órákban vásárolnak a legkevesebben – nyilatkozta Vámos György a Magyar Nemzetnek.

Getty Images

A szakember hozzátette: a reggeli zsúfoltság után az iskolaidő végétől a vacsoraidőig fordulnak meg legtöbben a boltokban, hétvégén pedig a pénteki nap második fele, valamint a szombat délelőtt a legforgalmasabb. A piacok esetében reggelente, délelőttönként van tömeg.

Vámos György hangsúlyozza, „ha egy termelői vagy hagyományos piac valamilyen épületben, épületrészben, például csarnokban helyezkedik el, akkor ott az üzletekhez hasonlóan szintén kötelező a maszkhasználat.

forrás

betöltés...